Bírósághoz fordul Szalai Ádám ügyvédje

2020. szeptember 28. – 17:41

frissítve

Bírósághoz fordul Szalai Ádám ügyvédje

Másolás

Vágólapra másolva

Munkaügyi bírósághoz fordul Szalai Ádám ügyvédje, amiért a magyar válogatott csatárt klubja, az FSV Mainz eltiltotta az edzések látogatásától, írja a Nemzeti Sport.

„Vasárnap a mainzi munkaügyi bírósághoz fordultunk, hogy kötelezze a klubot: Szalai Ádám azonnali hatállyal visszatérhessen az első csapat edzéseire” — mondta Markus Schütz, Szalai ügyvédje a Bildnek.

A bíróság október 8-ra ki is írta az első tárgyalási napot, a klubnak 5-éig van lehetősége arra, hogy eleget tegyen Szalaiék kérésének. Ha végül a bíróság elé kerül az ügy, a Mainznak munkajogi szempontból is értelmezhető érvekkel kell majd alátámasztania, hogy miért zárták ki Szalait az első keretből, és küldték őt az U23-asokhoz.

Szalai Ádám 2020. február 1-jén a Mainz-Bayern München mérkőzésen, Mainzban. Torsten Silz / DPA via AFP
Szalai Ádám 2020. február 1-jén a Mainz-Bayern München mérkőzésen, Mainzban. Torsten Silz / DPA via AFP

A Mainz kitart amellett, hogy szakmai okok miatt tették ki Szalait az első keretből, ugyanakkor a Bild hétfőn azt sejttette, hogy pénzügyi okai lehettek a döntésnek – egészen pontosan az, hogy a koronavírus-járvány miatt megroggyant anyagi helyzetében a klub többé nem akarja folyósítani Szalai fizetését, amely a német lap szerint évi kétmillió euró körüli összeg.

A Mainz két vereséggel kezdte az idei német futballszezont, a második fordulóban 4-1-re kaptak ki az újonc VfB Stuttgartól, ami után hétfőn elbocsátották Achim Beierlorzer vezetőedzőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!