A Mainz kirúgott edzője szerint Szalai már nem hozta az elvárt szintet

2020. október 27. – 09:59

frissítve

A Mainz kirúgott edzője szerint Szalai már nem hozta az elvárt szintet
Fotó: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Október elején a Mainz meghátrálásával fejeződött be a német csapat és az ott játszó Szalai Ádám csörtéje, melynek nyomán keretből kitett magyar válogatott csatár visszatérhetett az edzésekre. Szalai menesztését szakmai okokkal indokolta a Mainz, és bár ekörül bőven voltak kérdőjelek, a csapat azóta már menesztett edzője, Achim Beierlorzer most azt nyilatkozta, hogy a magyar csatárt azért tették ki a keretből, mert már nem hozta az elvárt szintet – írja a Rangadó.

Szalai a szeptember 11-i Német Kupa-fordulóban tagja volt csapatának, és ő szerzett 2-1-es vezetést egy szép fejessel a Havelse ellen végül 5-1-re megnyert meccsen. Egy hét múlva a Mainz első bajnokiján a keretben sem volt, majd klubja szakmai okokra hivatkozva bejelentette, hogy eltekint játékától. Mivel a felkészülés alatt még számítottak rá, valószínűbbbnek tűnt, hogy pénzügyi okok álltak a döntés hátterében, és valószínűleg az sem segített Szalain, hogy kiállt azon csapattársai mellett, akiknek tartozott a csapat. A magyar csatár tudomást sem vett a dologról, tovább edzett, a magyarázatot pedig a csapattársai sem fogadták el, és sztrájkolni kezdtek. Szalai ügyvédje munkaügyi bírósághoz fordult, a játékos pedig végül visszakerült a keretbe.

Az ügy nyomán a döntést meghozó Beierlorzert is menesztették, az 52 éves szakember helyét ideiglenes megbízatással Jan-Moritz Lichte vette át. A csapat korábbi edzője a hétvégén a német Sky Sportsnak arról beszélt, hogy meglepődött a kirúgásán, és külön foglalkozott Szalai ügyével is. Mint mondta, a magyar csatárral ő és Rouven Schröder sportigazgató együtt közölték, hogy az előző szezon után nem terveznek vele, a Német Kupában pedig azért küldte pályára ennek ellenére is, mert még nem talált új csapatot, és a keret tagja volt, az edző szerint pedig ilyen minőségében természetesen vele is számolt. Az, hogy egy negyedosztályú klub ellen is Szalaira volt szükség, hogy kimásszanak a meccs elején ásott gödörből, nem igazán támasztotta alá a korábban emlegetett szakmai okokat, de Beierlorzer ennek ellenére is ragaszkodott ahhoz, hogy

összességében Szalai már nem hozta az elvárt szintet, nem játszott eleget, nem lőtt eleget kapura és gólja sem volt elég, ezért egyszerűen már nem volt szükség rá a csapat hosszú távú terveihez.

A szakember azt is elmondta, hogy Szalaira nem mindig lehet számítani a kritikus helyzetekben, de hozzátette, hogy neki személyesen semmi baja nincs a játékossal. Beierlorzer azt is elmondta, hogy edzőként az is a feladata, hogy összhangot teremtsen a menedzsment és a szakvezetés között, a Mainznál azonban ez nem volt meg. A csapat Lichte vezetésével az első két bajnoki vereség után következő három meccsen sem szerzett pontot.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!