Az SZFE 107 tanára követeli az őszi félév teljes elismerését

2021. január 18. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Színház- és Filmművészeti Egyetem összesen 107 főállású oktatója, és óraadó tanára írta alá azt a nyilatkozatot, melyben az őszi félév teljes elismerését és a járandóságaik kiegyenlítését kérik, és kijelentik, hogy ragaszkodnak az igazsághoz, vagyis ahhoz, hogy az őszi szemeszter rendben lezajlott, ezt pedig igazolni is tudják.

A közlemény szerint jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak, a hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal tudják igazolni. Éppen emiatt ragaszkodnak az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez, valamint ahhoz, hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva.

Ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti, és a tavaszit harminc kredittel nyitja meg. Ez a kizárólag büntetésként értelmezhető terv nem veszi figyelembe a Fővárosi Törvényszék 105.K.708.006/2020/3. számú, december 18-án kelt végzését, amely egyértelműen elrendeli a Kuratóriumnak az oktatást megtiltó, november 27-i döntésére a teljes halasztó hatályt

– írták, hozzátéve, hogy a kuratórium december 22-én megismételt döntése nem veszi figyelembe a valóságot, a Törvényszék azonnali jogvédelmet rendelt el a hallgatóknak.

A közlemény szerint azonnali jogvédelmet követelnek az igazságnak, és nyomatékosan kérik, hogy ne történhessen olyan manipuláció, amely a valós tényeket meghazudtolja. Az is kiderült, hogy negyvenöt osztályvezető tanár állásfoglalást küldött az új vezetőségnek, melyben jelezték, hogy nem fogadják el az őszi félév eltüntetését, ám erre egy hete nem kaptak választ. A tanárok egy részének még mindig nincs hozzáférése a Neptunhoz, mások pedig ugyan visszakapták a hozzáférést, de a vizsgaeredményeket ők sem tudták rögzíteni.

A már zajló őszi félévet november elején szüntették meg az egyetemen, a tanárok pár nap múlva már nem tudtak belépni a Neptun-rendszerbe. A Fővárosi Törvényszék december végén kimondta, hogy nem tekinthető semmisnek a hallgatók őszi féléve, de rövidesen kiderült, hogy az SZFE új vezetése így is bepótoltatná a követelményeket a február 1-től megkezdhető tavaszi félévben. Az utóbbi napokban több tanár is felmondott az egyetemen, többek közt Fullajtár Andrea és Szász János is.

Az SZFE-blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!