Fullajtár Andrea is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2021. január 14. – 08:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Katona József Színház színésznője, az SZFE osztályvezető tanára is beadta felmondását az egyetemen. A Hvg.hu-nak küldött levelében azt írta: csak az osztályért maradt, megpróbált minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartja magát.

„A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!”

A hét elején derült ki, hogy Szász János filmrendező is otthagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Kedden döntötte el, hogy nem tanít tovább az egyetemen, ott, ahol húsz éven át dolgozott.

Hétfőn derült ki, hogy az SZFE új vezetése több épületbe szórja szét az oktatási helyszíneket. Az RTL információi szerint

  • Budán, a Duna TV régi székházában tanulhatnak majd filmes képzésükön a diákok, az állami tulajdonú épület felújítása egy ideje zajlik (2011 óta áll üresen);
  • a színészképzés továbbra is Pesten zajlik majd;
  • az adminisztráció egy részét pedig egy harmadik helyre, az Infoparkba szervezték ki.

Az RTL úgy tudja, a Duna TV egykori székháza decemberben került a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe.

Az ATV pár napja számolt be arról, hogy információi szerint eladják a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi épületeit, megszűnik az Ódry Színpad, az Uránia lesz az SZFE-sek új játszóhelye, a kollégisták pedig nem a Vas utcába fognak járni. Anyagában az RTL is megerősítette, hogy a kollégisták nem maradhatnak majd eddigi helyükön, de a csatorna alapítványi informátora cáfolta, hogy az épületeket eladnák.

Az SZFE-blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!