„Kedves spanyol barátaim, el kell foglalnunk Brüsszelt” – Orbán a szélsőjobboldali Vox mellett kampányolt

2024. május 20. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor az olasz Giorgia Melonival és a francia Marine Le Pennel egyesítette az erőit, hogy a spanyol szélsőjobboldali Vox párt mellett kampányoljon az EP-választásokra.

Igaz, a magyar miniszterelnök csak videóüzenetet küldött a hétvégi VIVA2024 elnevezésű spanyol politikai rendezvényre, amit hagyományosan a Vox szervez.

Ebben arról beszélt, hogy nagy, közös csata előtt állnak, mert Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít rájuk, genderpropagandával mérgezi a gyerekeket, sorsára hagyja a vidéket. De Orbán szerint ők ezt nem hagyhatják annyiban.

„Nem maradt más hátra ebben a helyzetben, kedves spanyol barátaim, nekünk hazafiaknak el kell foglalnunk Brüsszelt. Csak magunkra számíthatunk, ha meg akarjuk védeni Európa határait, ha biztonságban és békében akarjuk tudni a családjainkat, ha segíteni akarjuk a gyermekvállalást, és ha azt akarjuk, hogy a spanyol vidéknek is legyen jövője. Ehhez pedig sok patrióta harcosra van szükségünk szerte Európában. Olyanokra, akik már bizonyítottak.” És a miniszterelnök szerint a Vox és annak elnöke, Santiago Abascal pont ilyen elhivatott harcosok.

Orbán egyébként már a március 15-i beszédében is Brüsszel elfoglalásáról beszélt.

Giorgia Meloni is csak egy videót küldött maga helyett a spanyol dzsemborira, ebben az olasz miniszterelnök az Euractiv szerint azt mondta, sorsdöntő választás előtt állnak, így itt az ideje a mozgósításnak és az utcára vonulásnak. Marine Le Pen pedig arról beszélt, hogy a Vox testesíti meg azt a spanyol hazafias mozgalmat, amire ő is számít „Európa újjáélesztésében. (…) Mi vagyunk Európa védelmezői, ők pedig Európa elpusztítói” – ezt már az Európai Bizottságról és elnökéről, Ursula von der Leyenről mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!