Trump szerint Amerika kommunista ország lett, ahol csak azért folynak ellene perek, mert politizál

2024. február 21. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

A saját közösségi platformja, a Truth Social után a Fox Newson is megosztotta magvas gondolatait Alekszej Navalnij múlt heti, különös körülményekkel övezett haláláról, és itt a posztjával ellentétben tényleg el is jutott oda, hogy a korábbi megmérgezése ellenére hazatérő, azóta bebörtönzött orosz ellenzéki politikushoz hasonlította magát az ellene folyó perek miatt.

Trump kedden az Ingraham Angle nevű beszélgetős műsorban szerepelt a csatornán, ahol a műsorvezető Laura Ingraham pont a korábbi posztja miatt kérdezett rá arra, hogy pontosan mire gondolt, mikor azt írta, hogy Navalnij halála egyre inkább tudatosította benne, hogy mi történik Amerikában. Trump erre azt mondta, hogy Navalnij esete nagyon szomorú, és azt gondolja, nagyon bátor volt tőle, hogy hazament, annak ellenére, hogy sokkal jobban járt volna, ha külföldön marad, és onnan folytatja a munkáját.

Mint mondta, hogy sokan sejtették, hogy valami baja lesz Navalnijnak, ami így is lett, és ez szörnyű, majd ezt a gondolatmenetet úgy fűzte tovább, hogy egyébként ugyanez zajlik az Egyesült Államokban is, és természetesen ki is fejtette, hogy mire gondol. Trump szerint sok tekintetben kommunista ország lett Amerikából, amit azzal támasztott alá, hogy szerinte kizárólag azért ítélték el négy ügyben, és azért zajlik ellene nyolc vagy kilenc per, mert politizál. Azt is hozzátette, hogy szerinte teljes képtelenségek miatt ítélték el.

Ingraham erre megkérdezte, hogy el tudja-e képzelni, hogy politikai okokból börtönbe zárják Amerikában, mire azt mondta, hogy ha nem állna ilyen jól a felmérések alapján, akkor nem is foglalkoznának vele, bár azért azt hozzátette, hogy szerinte annyira utálják, hogy talán még akkor sem hagynák békén. A kérdésre végül nem válaszolt, de azt azért elmondta, hogy szerinte jelenleg jobban áll, mint az első két indulásánál összesen állt ilyenkor, és arról is háborgott egy sort, hogy a demokrata jelölteknek szerinte sokkal könnyebb az indulás.

Navalnij neve a beszélgetés másik pontján is felmerült, ahol Ingraham arról kérdezte Trumpot, hogy a múlt héten 355 millió dollárra büntették, mert évtizedeken át becsapta hitelezőit. A volt elnök erre azt mondta, hogy szerinte ez „a Navalnij egy formája”, aztán a biztonság kedvéért hozzátette, hogy „kommunizmus vagy fasizmus”, és elmebetegnek nevezte a bírót.

A Trump ellen folyó ügyek persze egyáltalán nem hasonlítanak ahhoz, ami Navalnijjal történt. A volt elnöknek az elmúlt hónapokban például azért kellett szembenéznie Egyesült Államok igazságszolgáltatásával, mert az FBI ügynökei több mint 10 700 kormányzati dokumentumot találtak mar-a-lagói birtokán az augusztus eleji házkutatás során, köztük olyan minősített papírokkal, amelyek atomtitkokat tartalmaznak. Emellett egyebek mellett 30 milliárd forintnyi kártérítést kell fizetnie, mert az esküdtszék szerint súlyosan rágalmazta az őt szexuális zaklatással vádoló E. Jean Carroll újságírót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!