Trump is megszólalt Navalnij halálával kapcsolatban, de csak arra jutott, hogy az USA egy egyre rosszabb hely

2024. február 19. – 22:12

Másolás

Vágólapra másolva

Már Donald Trump is megszólalt a nemrég tisztázatlan körülmények között meghalt Alekszej Navalnij ügyében. Azt túlzás lenne állítani, hogy megemlékezett az orosz ellenzéki politikusról a Truth Socailön, az eset csak elgondolkodtatta.

„Alekszej Navalnij hirtelen halála egyre inkább tudatosította bennem, hogy mi történik az Országunkban. Ez egy lassú, folyamatos progresszió, a KORRUPT, Radikális Baloldali Politikusok, Ügyészek és Bírák vezetnek minket a pusztulás felé vezető úton. A Nyitott Határok, a Manipulált Választások és a Durván Igazságtalan Bírósági Döntések ELPUSZTÍTJÁK AMERIKÁT. EGY HANYATLÓ NEMZET VAGYUNK, EGY BUKÓ NEMZET! MAGA2024”

írta.

Egy szóval sem említi Vlagyimir Putyint, pedig több európai ország külügyminisztériuma is bekérette az orosz nagykövetet Navalnij halála miatt. A balti országok külügyminiszterei közös nyilatkozatot adtak ki, miszerint Tallinnban, Rigában és Vilniusban folytatott megbeszéléseken elítélték Navalnij halálát, amiért a Kremlt teszik felelőssé.

Trump ettől függetlenül számára valóban aktuális dolgokat kötött az orosz ellenzéki politikus halálához. Sokat járt mostanában bíróságokra; a múlt héten 355 millió dollárra büntették meg, mert évtizedeken át becsapta hitelezőit, egy január végi ítélet szerint pedig 30 milliárd forintnyi kártérítést kell fizetnie, mert az esküdtszék szerint súlyosan rágalmazta az őt szexuális zaklatással vádoló E. Jean Carroll újságírót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!