Tucker Carlson: Moszkvában vagyunk, hamarosan interjúzunk Putyinnal

2024. február 7. – 06:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt vagyunk Moszkvában. Azért vagyunk itt, hogy interjút készítsünk Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal. Ez hamarosan megtörténik” – így jelentkezett be Tucker Carlson az X-en.

Az amerikai riporter kijelentő módban beszél az interjúról, mintha az már le is lenne ütve, és amit majd ingyen és vágatlan formában megnézhet mindenki. Állítása szerint még az X tulajdonosa, Elon Musk is megígérte neki, hogy nem fogja letörölni az interjút, ha azt oda feltöltik.

Carlson az interjút azzal magyarázta, hogy „az amerikaiaknak joguk van ahhoz, hogy mindent megtudjanak arról a háborúról, amibe ők is belebonyolódtak”, mert szerinte az amerikaiak nem sokat tudnak arról, mi történik Oroszországban és az Ukrajnában zajló háborúban.

Szerinte egy ilyen interjúnak „nyilvánvalóan vannak kockázatai”, ezért is tervezték több hónapig. Azt azért sérelmezi, hogy míg az ukrán elnökkel, Volodimir Zelenszkijjel több nyugati újságíró is készített már interjút, arra „senki sem vette a fáradságot”, hogy Putyinnal interjúzzon, hogy elmondhassa, miért támadta meg Ukrajnát. De Carlson szerint a Zelenszkijjel készült interjúk egyébként is „hízelgések” és „propagandák”.

Az utat állítása szerint ő maga fizette. A Kreml egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A Fox News volt híradóvezetője korábban több alkalommal is védelmébe vette Putyint, sőt ő maga is azt állította, hogy már tavaly megpróbált interjút készíteni az orosz elnökkel, de az amerikai kormány megakadályozta ebben.

Tucker Carlson Tonight című műsora egykor a legnézettebb kábeles hírműsor volt az Egyesült Államokban, mielőtt 2023 áprilisában leállították. A műsorvezető ellenezte az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatásokat, és azt sugallta, hogy tulajdonképpen a Nyugat a felelős az invázióért.

A kirúgása után a Twitteren tért vissza, méghozzá orosz propagandával és ufókkal. Orbán Viktor is adott neki interjút, amiben a miniszterelnök arról beszélt, hogy Trump mentheti meg az emberiséget. Carlson az MCC Feszten is fellépett. Akkor azt mondta, hogy David Pressman amerikai nagykövet egy féreg, aki a genderlobbit képviseli az emberek helyett. Az erős kijelentések soha nem álltak messze tőle, karrierje során soha nem titkolta, hogy rasszista és szexista.

Később az MCC azt közölte, hogy nem fizettek fellépői díjat a műsorvezetőnek, sőt, még az útiköltségét sem állták. Carlson is ezt állította, de közben kiderült, hogy az apja Orbán lobbistája az USA-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!