MCC: Semmit nem fizettünk Tucker Carlsonnak

2023. augusztus 31. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ahogy 2021-ben, úgy az idei rendezvényen sem fizetett az MCC előadói, fellépői díjat Tucker Carlson úrnak, útiköltséget sem térített” – válaszolta a Magyar Narancs kérdésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Az amerikai jobboldal kedvenc megmondóembere augusztus 22-én lépett fel az MCC Feszten a budai Millenáris Parkban, erről itt számoltunk be bővebben.

Carlson legutóbb két éve járt Magyarországon. Akkor dokumentumfilmet forgatott a magyar kormány és Soros György „epikus harcáról”, interjúzott Orbán Viktorral, innen sugározta műsorát öt napon keresztül, és előadást is tartott az esztergomi MCC Feszten. 2021-ben sem kapott honoráriumot a fellépéséért, de ezt akkor azzal magyarázták, hogy az őt foglalkoztató Fox News fizette az utazását. Azóta viszont elbocsátották, az X-en (korábban Twitter) sugározza a műsorát, amiért papíron egyáltalán nem kap pénzt.

Pontosan nem lehet tudni, Carslon egyébként mennyit szokott elkérni egy fellépésért, de 2021-ben még 70 ezer dollár volt az ára egy budapestihez hasonló hakninak – írja a Magyar Narancs.

Carlson egyébként idén sem szalasztotta el az Orbán-interjú lehetőségét. Ezt kedden tette közzé a közösségi oldalán, ebben a cikkben foglaltuk össze. Orbán Viktor az interjúban azt mondta, lehetetlen, hogy Vlagyimir Putyin talpnyalója lenne, de szerinte Oroszországot sincs esély legyőzni. Orbán arról is panaszkodott az interjúban, hogy a Biden-kormányzat rosszabbul bánik Magyarországgal, mint az oroszokkal, és azt is megtudhattuk, hogy nagyon várja már vissza a Fehér Házba Donald Trumpot, aki szerinte megmentheti az emberiséget.

Carlson karrierútját ebben a portréban rajzoltuk meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!