Tucker Carlson Moszkvában van, a hírek szerint akár Putyinnal is forgathat

2024. február 5. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Életében először Oroszországba érkezett Tucker Carlson amerikai riporter az orosz médiában megjelent fényképek szerint. Az első képek még február elsején, az orosz főváros repülőtéren készültek az Isztambulból érkező Carlsonról, de később feltűnt a Bolsoj Színházban is, ahol a Spartacust tekintette meg egy páholyból.

A Carlsonról készült fényképek láttán több orosz katonai blogger is felvetette, hogy a látogatás célja akár egy Putyinnal készítendő interjú is lehet.

Hasonló hírek már korábban is elterjedtek, például tavaly nyáron, amikor az orosz állami televízió Carlson reklámját vetítette: „Oroszország, a magas rangú amerikai műsorvezető újabb szintre lép. Íme.” Miután Carlsontól megvált a Fox News, az Oroszország 1 csatorna egyik műsorvezetője arra kérte, hogy csatlakozzon az orosz adó stábjához. Putyin sajtófőnöke szeptemberben pedig azt mondta, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a nyugati média is interjút készíthet az orosz elnökkel. Amikor Dmitrij Peszkovot arról kérdezték, vajon Carlson Tucker is szóba jöhet-e, sejtelmesen annyit mondott, hogy „várjuk ki a végét”.

A Fox News volt híradóvezetője korábban több alkalommal is védelmébe vette Putyint, sőt ő maga is azt állította, hogy már tavaly megpróbált interjút készíteni az orosz elnökkel, de az amerikai kormány megakadályozta ebben.

Tucker Carlson Tonight című műsora egykor a legnézettebb kábeles hírműsor volt az Egyesült Államokban, mielőtt 2023 áprilisában leállították. A műsorvezető ellenezte az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatásokat, és azt sugallta, hogy tulajdonképpen a Nyugat a felelős az invázióért.

A kirúgása után a Twitteren tért vissza, méghozzá orosz propagandával és ufókkal. Orbán Viktor is adott neki interjút, amiben a miniszterelnök arról beszélt, hogy Trump mentheti meg az emberiséget. Carlson az MCC Feszten is fellépett. Akkor azt mondta, hogy David Pressman amerikai nagykövet egy féreg, aki a genderlobbit képviseli az emberek helyett. Az erős kijelentések soha nem álltak messze tőle, karrierje során soha nem titkolta, hogy rasszista és szexista.

Később az MCC azt közölte, hogy nem fizettek fellépői díjat a sztárműsorvezetőnek, sőt, még az útiköltségét sem állták. Carlson is ezt állította, de közben kiderült, hogy az apja Orbán lobbistája az USA-ban, azaz segít a magyar miniszterelnöknek beleszólni egy másik ország belpolitikájába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!