Elon Musk most egy mémmel szállt bele Zelenszkijbe

2023. október 2. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az X (korábban Twitter) vezetője már az X (korábban Twitter) megvásárlása előtt is a platform egyik legprominensebb szereplője volt, azóta pedig különösen az. Részben mondjuk azért, mert saját kénye-kedve szerint tekergeti az algoritmust, hogy tutira mindenki lássa a posztjait, amikor pedig pár napja leállt a livestreamje, szó szerint minden alkalmazottnak emailt küldött, hogy legyenek szívesek azonnal megjavítani. Musknak továbbra is az egyik kedvenc időtöltése az aktuális internetes trendek meglovagolása, és a saját centrista/politikailag inkorrekt/egyéb [kellemetlen, reddites buzzword] közösségének öncélú kiszolgálása,

és bár önmagát függetlennek vallja, korábban pedig állította, hogy nem akar politikával foglalkozni, az utóbbi időben egyre gyakrabban tett mégis így.

Még olyan témákban is, mint az orosz-ukrán háború, ahol talán többet kockáztat, mint amennyi népszerűséget hozhat neki a dolog a fanatikus rajongói, meg persze a ráakaszkodó konzervatívok és alt-rightos arcok körében. Musk az utóbbi hónapokban egyértelművé tette, hogy az ukrán honvédelem gerincét adó Starlinket addig hajlandó biztosítani, amíg azzal rá nem lép nagyon az oroszok lábára, álláspontja szerint azért, mert ez a konfliktus eszkalációjához vezetne. Hogy ebben igaza van-e, az kifejezetten érdekes kérdés, és mindkét fél mellett lehet érvelni, de Musk az utóbbi időszakban sokat tett azért, hogy ne lehessen komolyan venni a témában.

A tavaly ilyenkor belengetett béketervében például a Krímet orosz területként írta le, az elcsatolt területeken pedig új népszavazásokat írt volna ki, és minderről szavazást indított az akkor még Twitternek hívott X-en. Hétfőn pedig ugyancsak az X-en osztott meg egy képet, amely egy népszerű meme újragondolt változata, rajta az erőlködő Zelenszkijjel, és azzal a szöveggel, hogy amikor már öt perce nem kértél egymilliárd dollárnyi támogatást, ami nemcsak gyermeteg, hanem kifejezetten veszélyes is úgy, hogy a milliárdosnak mekkora ráhatása van az ukrán honvédelemre, illetve az X tulajdonosaként a háború megítélésére is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!