Egy orosz tisztviselő elismerte, hogy az orosz erők kivonultak a zaporizzsjai Robotine faluból

2023. szeptember 6. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Oroszország által kinevezett tisztviselő elismerte, hogy az orosz erők kivonultak a Zaporizzsjai területen lévő Robotine faluból. Jevgenyij Balickij, a Zaporizzsjai terület Moszkva által kinevezett legmagasabb rangú tisztviselője egy televíziós interjúban azt mondta, hogy az orosz hadsereg „taktikai okokból” vonult vissza a településről.

„Az orosz hadsereg elhagyta – taktikailag elhagyta – ezt a települést, mert ott maradni, amikor nincs mód a teljes beásásra, annak általában nincs értelme. Ezért az orosz hadsereg kivonult a dombok közé” – idézte őt az RBC hírügynökség.

Ukrajna több mint egy hete, augusztus 28-án jelentette be, hogy erőik visszafoglalták Robotinét. Az ukrán hadvezetés az elmúlt napokban arról számolt be, hogy a donyecki és zaporiszssaji frontvonalon több helyen is áttörték az oroszok első erődítési vonalát. Ugyanakkor Moszkva következetesen azt állítja, hogy a három hónapja tartó ukrán ellentámadás kudarcot vallott. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden az állította, hogy az ukránok 66 ezer katonát veszítettek az elmúlt hónapokban.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!