Oroszország Ukrajnában szolgált veteránokat képez ki az új honvédelmi tantárgy oktatására

2023. szeptember 6. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország egy központot hozott létre az ukrajnai háború veteránjainak felkészítésére, akik a jövőben az új biztonsági és védelmi tantárgyat fogják tanítani az iskolás gyereknek – közölte szerdán az orosz oktatási miniszter.

Moszkva a háború kezdete óta elemenként vizsgálja felül az orosz tantervet. Ennek az eredménye többek közt az új orosz történelemkönyv is, ami egykori fasiszta alakulatok harcosait látja az 1956-os magyar forradalom mögött, illetve ebben a könyvben szerepel az orosz–ukrán háború is, mint „különleges katonai hadművelet”.

Emellett megújítanak egy már meglévő tanfolyamot is: a 16 éves és idősebb gyermekeknek katonai alapképzést tartanak, ami az orosz fegyveres erőkről és a katonai szolgálatról szóló modult is tartalmaz.

Az új tanfolyam magában foglalja a Kalasnyikov használatát és a különböző kézigránátok kezelését is.

Az oktatási miniszter elmondta, hogy ezek oktatásához létrehoztak egy központot, ami a „különleges katonai művelet” veteránjai és a harcokban részt vett tanárok átképzését segíti majd. Az új képzés jövő év szeptember 1-jétől jelenik majd meg az orosz iskolákban. A hivatalos adatok szerint legalább 133 ezer embert nyilvánítottak az ukrajnai konfliktus veteránjává, ami számos anyagi és egyéb juttatást biztosít.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!