Prigozsin: Nem a mi oldalunkon áll a győzelem, komoly veszteségeket fogunk elszenvedni

2023. június 7. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem a mi oldalunkon áll a győzelem” – vallotta be egy hosszú, két nappal ezelőtt készült interjúban Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoshadsereg vezetője. Az interjút a 444 is szemlézte, a zsoldosvezér pedig minden eddiginél élesebben és kritikusabban fogalmazott az orosz hadi vezetéssel kapcsolatban.

Prigozsin szerint az ukránok is ismerik a gyengeségeiket, az orosz hadsereg legnagyobb hibája pedig szerinte a menedzsment és az egymás iránti tisztelet hiánya.

„Mit csináljunk? A légierő nem ment meg semmit. Mi mást tudunk tenni? Megnyomjuk az atombombák indítógombját? Soha nem fogjuk azt megnyomni”

– mondta Prigozsin. „Komoly veszteségeket fogunk elszenvedni, ebben egészen biztos vagyok. Most már biztosan el fogjuk veszíteni a területeink egy részét, és ebbe beletartoznak az Orosz Föderáció egyes részei is” – mondta a Wagner-vezér, aki szerint teljes mozgósításra lenne szükség Oroszországban, de csak két-három hónapos kiképzés után lenne érdemes a frontra küldeni az újoncokat – holott az oroszoknak már két hónapjuk sincs.

Ennyi időn belül ugyanis vagy egy forradalom söpri el a rendszert az elégedetlen civilek tömegei miatt, vagy nyílt színen fogják kivégezni a háború mostani állásáért szerinte felelős két vezetőt, Szergej Sojgu hadügyminisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt. Prigozsin az interjúban arról is beszélt, hogy szerinte a belgorodi események azt mutatják: vérszemet kaptak a lengyelek és a románok, hogy behajtsák történelmi bosszújukat Oroszországot. Az interjúról bővebben itt olvashat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!