Cáfolták az ukránok Medvegyevet: Nem igaz, hogy elindítottuk az ellentámadást

2023. június 7. – 15:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Bahmutnál folyó harcok még nem jelentik azt, hogy Ukrajna elkezdte volna a nagyszabású ellentámadását – mondta az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov. A vezető tisztviselő ezzel Dmitrij Medvegyev szavaira reflektált, aki szerint az ukrán erők már elkezdték offenzívájukat a front több szakaszán.

„Ez nem igaz” – idézi Danilov szavait a Sky News – „Ha elkezdjük az ellentámadást, arról mindenki tudni fog, mert mindenki látni fogja.” Hozzátette, hogy a Bahmut környéki ukrán offenzíva csak egy helyi hadművelet része.

Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács titkára – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters
Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács titkára – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters

Danilov szerint a Nova Kahovka-gát felrobbantása – amivel Kijev Oroszországot vádolja – is arra utal, hogy az oroszok azt hitték, a vízerőmű iránya fognak megindulni az ukrán csapatok. „A tetteik nem olyan következményekkel járnak majd, mint amilyeneket elérni szerettek volna” – tette hozzá a tisztviselő.

A Biztonsági és Védelmi Tanács titkára korábban úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna bármelyik pillanatban kész elindítani az ellentámadást, a potenciális időpontját azonban legfeljebb három ember tudhatja.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!