Borrell az OTP-ügyről: Ha egy tagállamnak nehézségei vannak, beszéljük meg

2023. május 22. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Ha egy tagállamnak nehézségei vannak, beszéljük meg, válaszolta az Euronews kérdésére Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az OTP ukrán listázásáról. A keleti uniós tagjelölt „háborús szponzorként” tartja nyilván a magyar bankot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már korábban bejelentette: blokkolja a következő részletet az Ukrajnának küldött tagállami katonai eszközök uniós térítéséhez, amíg az ukránok nem veszik le az OTP-t a listáról.

Josep Borrell szerint „mindent meg kell tennünk”, hogy a következő csomagot elfogadjuk. Eddig mindig sikerült minden tagállamnak megfelelő megoldásokat találni minden kifizetéshez. Biztos vagyok benne, hogy ez most is sikerülni fog, mondta az uniós külügyminiszterek hétfői ülése után.

Napközben Szijjártó Péter megerősítette, hogy Josep Borrell jelzett az ukrán külügyminiszternek. Az ukránok tisztában vannak vele, hogy ez egy súlyos probléma, „kaptunk különböző csatornákon” olyan üzeneteket, hogy megoldják, most ezt várjuk.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!