Magára vállalta egy Putyin-ellenes milícia az orosz határnál kitört harcokat

2023. május 22. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

Magára vállalta egy Putyin-ellenes milícia az oroszországi Grajvoronnál kitört harcokat, írja a Guardian. A Szabadságot Oroszországnak Légió azt állítja, hogy fel akarják szabadítani hazájukat Vlagyimir Putyin uralma alól, és ennek első lépéseit tették meg hétfőn azzal, hogy átlépték az orosz-ukrán határt Kozinkánál.

„Ugyanolyan oroszok vagyunk, mint ti. Csak az különböztet meg minket egymástól, hogy mi nem nézhettük tovább tétlenül a hatalmon lévő bűnözők tetteit, és fegyvert fogtunk, hogy megvédjük a mi és a ti szabadságotokat. De ma itt az ideje, hogy mindenki felelősséget vállaljon a jövőjéért. Itt az ideje, hogy véget vessünk a Kreml diktatúrájának”

– írja a közösségi médián közzétett nyilatkozatában a légió. A milícia korábban csak a közösségi médiában volt aktív, és a Guardian is arról ír, hogy nem látták jelenlétüket a háború korábbi csatáiban.

Az Oroszország Szabadsága Légió tagjai egy 2022. júniusi fotón – Forrás: Nexta / Twitter
Az Oroszország Szabadsága Légió tagjai egy 2022. júniusi fotón – Forrás: Nexta / Twitter

Bár orosz és ukrán tisztviselők is elismerték, hogy harcok vannak a határ közelében fekvő oroszországi településeken, így Kozinka mellett Grajvoronnál is, egyelőre nincs megerősített információ arról, hogy a milícia akár el is foglalta volna ezek közül valamelyiket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!