A Coca-Colánál is lobbizik a brit kormány, hogy ne engedjék az oroszokat az olimpiára

2023. március 11. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomásgyakorlást kér a brit kormány az olimpiát szponzoráló nagy nemzetközi cégektől a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra, hogy ne engedjék indulni az orosz és a belarusz sportolókat a 2024-es párizsi játékokon – írja a Guardian.

A NOB ugyanis azon dolgozik, hogy a nemzetközi versenyekről kitiltott két ország sportolói „semleges” színekben léphessenek jövőre pályára, a kvalifikációikat pedig Európa helyett Ázsiában teljesíthessék. Ukrajna és több más ország is tiltakozik a terv ellen, és bojkottal fenyegetnek – ami miatt a NOB elnöke feburárban felszólította Ukrajnát, hogy hagyjanak fel a fenyegetéssel.

Lucy Frazer brit kulturális miniszter szerint viszont nem érthető, milyen modell alapján léphetnének fel Oroszország és Belarusz sportolói „semleges” színekben.

„Tudjuk, hogy a két országban a sport és a politika mennyire összefonódik, és határozottan elutasítjuk azt, hogy az orosz és a belarusz rezsim a sportot saját propagandacéljaira használja” – írja a brit kormány a többek között a Coca-Colának, az Intelnek, a Samsungnak és a Visának címzett levelében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!