A legnézettebb olasz fesztivál lemondta Zelenszkij élő bejelentkezését

2023. február 7. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Heteken át tartó huzavona után a Sanremo-i fesztivál szervezői kedden úgy döntöttek, hogy nem kívánják sugározni Volodimir Zelenszkij videóüzenetét, melyet az olaszországi esemény résztvevőinek, vendégeinek és persze a fesztivált várhatóan néző sokmilliónyi nézőnek címzett volna. Az élő bejelentkezés helyett az ukrán elnök üzenetét az egyik műsorvezető olvassa fel.

Zelenszkij szereplése ellen először Matteo Salvini szólalt fel, a Lengyelországban a „Putyin Hadserege” pólóban való 2014-es pózolásával való megalázó szembesítésbe belefutó jobboldali populista politikus szerint nem illene a fesztivál könnyed hangvételéhez az ukrán elnök videós bejelentkezése.

A Sanremó-i fesztivál talán a legfontosabb olasz szórakoztatóipari esemény, az 1951-ben indult „dalfesztivál”-t több mint tízmillióan szokták követni a Rai közszolgálati adón, így értelemszerűen fontos fórumnak számítana Ukrajna számára is. Az őszi olasz választásokon győztes jelenlegi miniszterelnök, Giorgia Meloni egyébként több koalíciós partnerével ellentétben a NATO-tagság és Ukrajna támogatásának híve.

(via Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!