Élőben trollkodta meg a lengyel politikus a nemrég még putyinos pólóban pózoló Matteo Salvinit

2022. március 8. – 20:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője, Orbán Viktor fontos szövetségese a lengyel-ukrán határ lengyelországi oldalára utazott, hogy ott arról beszéljen, milyen nehéz helyzetben vannak az Ukrajnából menekülő emberek százezrei.

Épp Przemysl város polgármesterével tartott közös sajtótájékoztatót, amikor a lengyel városvezető egyszer csak előhúzott egy olyan putyinos pólót, amiben Salvini pár évvel ezelőtt egy moszkvai útja során pózolt. A polgármester, Wojciech Bakun gúnyosan Vlagyimir Putyin orosz elnök „barátjának” nevezte Salvinit, és azt mondta, a menekülttáborban szívesen megmutatja neki, hogy „mit tett a barátja, Putyin”.

Salvini folyamatosan belebeszélt a lengyel polgármester mondandójába, azt mondta, ő menekülteknek segít, Ukrajnából érkező gyerekeknek, anyukáknak, apukáknak. De egy idő után inkább elsétált. Néhány helybeli még ezután is beszólt Salvininek, volt, aki bohócnak nevezte. Salvini néhány éve még az egyik legnagyobb államférfinak nevezte Putyint.

Íme egy videó a trollkodásról:

A przemysli vasútállomásra menekültek százezrei érkeztek azóta, hogy Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen. Lengyelországba pedig összesen már több mint egymillió ember menekült a putyini agresszió elől.

(ABC News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!