Korrupciós vádak miatt több magas rangú tisztségviselő is távozhat az ukrán vezetésből

2023. január 24. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök több miniszter és vezető tisztségviselő menesztésére készül, miután komoly korrupciós vádak ütötték fel a fejüket a napokban. Legutóbbi éjszakai beszédében Zelenszkij elmondta, hogy a változtatásokat mind felsőbb, mind alsóbb szinteken végrehajtják majd.

Már vannak személyi döntések a minisztériumok és más központi kormányzati szervek, valamint a régiók és a bűnüldözés különböző szintű tisztségviselőiről”

– mondta az ukrán elnök. De bejelentette azt is, hogy nem kormányzati célból a miniszterek és egyéb tisztségviselők nem utazhatnak külföldre.

Vasárnap az ukrán korrupcióellenes rendőrség közölte, hogy őrizetbe vették az infrastruktúráért felelős miniszterhelyettest azzal a gyanúval, hogy tavaly szeptemberben 400 ezer dolláros kenőpénzt kapott egy generátorimportért. A vádakat a miniszterhelyettes tagadja.

Hétfőn derült ki, hogy kétszeres-háromszoros áron élelmezhetik az ukrán katonákat, amiért vizsgálat indult az ukrán honvédelmi minisztériumnál. Zelenszkij már ekkor a korrupció teljes felszámolásáról beszélt.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!