Egy dombtetőn összetákolt sátorban tanulnak egy kelet-ukrajnai falu iskolásai

2023. január 24. – 23:25

Másolás

Vágólapra másolva

A kelet-ukrajnai Hontarivka faluban egyetlen hely van, ahol elég stabil a mobilinternet a nagyobb adatátvitelhez: egy alacsony dombon álló víztorony árnyékában. Hogy a falu gyerekei tanulni tudjanak, összetákoltak maguknak egy kis sátrat a domb tetején, amit most ideiglenes tanteremként használnak. „Körülbelül két-három órát ülünk itt, néha csak egy órát. Amikor mostanában hideg volt, nem volt túl jó” – mondta az ötödikes ötödikes Mikola Dzjuba a Reuters riporterének. Elmondása szerint a sátorhoz szükséges anyagokat – a műanyag fóliát, faoszlopokat, téglákat és homokot – az otthonuk környékéről gyűjtötték össze.

Dzjuba iskolája az új tanév szeptemberi kezdete óta távoktatásra állt át, online tartják a kapcsolatot a tanáraikkal. A tanulók előadásokat hallgatnak és üzenetküldő alkalmazásokon keresztül küldik vissza a feladatokat a tanáruknak. „Mindenki ott ült és beszélgetett, a tanárnő mutatott nekünk dolgokat. Sok feladatot csináltunk” – mondta Djuba.

Az iskola igazgatója, Ljudmjla Mironyenko azt mondta, nem számított rá, hogy a diákjai ilyen lelkesen fognak hozzá a távoktatáshoz. „Igazán csodálkoztam a gyerekeken. Látni akartak minket, valahogy kommunikálni akartak velünk” – mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!