Már több mint 700 sorban állót kellett ellátni, mióta felravatalozták II. Erzsébetet

2022. szeptember 17. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hivatalosan éppen egy hete királlyá nyilvánított III. Károly és idősebbik fia, Vilmos walesi herceg meglepetésszerű látogatást tett szombaton II. Erzsébet ravatalánál, ahol kezet ráztak és szóba is elegyedtek a sorban álló gyászolókkal. Vilmos herceg különösen aktív volt, többektől megkérdezte, hogy mióta várakoznak és szívesen beszélgetett az emberekkel – írja a CNN.

A lap beszámolója szerint többen azt kiabálták, hogy „hip, hip, hurrá!”, természetesen elhangzott az „Isten óvja a királyt!” is, egy nő pedig egy Paddington plüsst tartott a magasba III. Károlynak. Paddington egy elég ismert brit mesehős, Londonban még szobra is van, II. Erzsébettel pedig azóta van szoros összefüggésben a karakter, hogy a néhai királynő idén ünnepelt platinajubileumának alkalmából többek közt egy olyan videó is készült, ahol a mackóval teázik a Buckingham-palotában.

Ahogy arról korábban a Telexen is olvashattak, rengetegen kíváncsiak II. Erzsébet ravatalára, pénteken már 24 órás volt az oda vezető sor. A kormány hivatalos közlése szerint szombaton ebédidő után sem volt sokkal jobb a helyzet, 14 órát kell várnia annak, aki mostanában áll be a sorba. Frissítés: ennek fényében nem meglepő, hogy az Independent cikke szerint 710 sorban álló embert láttak el a mentők II. Erzsébet felravatalozásától péntek éjfélig.

Első este a Telex helyszíni stábja beszélgetett is a sorban állókkal, így derült ki, hogy volt, aki orvosi kezelését megszakítva sietett haza Hollandiából, más a nyaralásának vetett véget, hogy búcsút vehessen királynőjétől, akire hozzátartozóként tekint. II. Erzsébet gyermekei péntek este virrasztottak a koporsójánál, az unokái pedig szombat este tették meg ugyanezt.

Az már múlt héten kiderült, hogy II. Erzsébetet szeptember 19-én, vagyis hétfőn temetik majd, a londoni rendőrség tisztviselője erről egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ez lesz a legnagyobb esemény, amit valaha biztosítottak. A temetésre mások mellett Novák Katalin magyar államfőt is meghívták. A szertartás után a koporsót gyalogos menettel a londoni Hyde Parknál található Wellington-diadalívhez kísérik, ahol halottaskocsira rakják, és Windsorba szállítják. II. Erzsébet királynőt itt, a Szent György-kápolnában helyezik majd végső nyugalomra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!