Az orosz űrügynökség röhejes kitalációnak tartja, hogy Ukrajna melletti kiállás lenne az orosz űrhajósok sárga-kék kezeslábasa

2022. március 19. – 17:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hajnalban a Telexen is írtunk arról, hogy a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) pénteken feszült légkörben megérkező orosz űrhajósokon némi meglepetésre kék-sárga overall volt, amikor először bejelentkeztek az állomásról. Erről sokan rögtön Ukrajna melletti kiállásra asszociáltak, az érintettek pedig csak annyit mondtak erről, hogy minden csapat eltérő színt választ, a mostani döntés hátterében pedig az áll, hogy sok sárga anyag halmozódott fel, ezért lettek ilyen színűek a kezeslábasok.

Persze voltak visszafogottabb vélemények is, többek közt az is felmerült, hogy annak az egyetemnek a színeit viselik, ahol mindhárman végeztek, az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz) pedig szombaton pontosan ezzel indokolta a dolgot. A Roszkoszmosz sajtóosztálya Telegramon azt írta, „a sárga néha csak sárga”, majd hozzátették, hogy az űrhajósok a Bauman Moszkvai Állami Műszaki Egyetem színeit viselik. Azt is megjegyezték, hogy őrültség mindenbe belelátni az ukrán zászlót.

A Roszkoszmosz fejét, Dmitrij Rogozint ismerve egyébként meglepő is lett volna, ha az orosz űrhajósok olyan kezeslábast viseltek volna, amivel Ukrajna mellett állnak ki. A háború kitörése óta Rogozin a szankciókra válaszul többször is fenyegetőzött az ISS lezuhanásával, és egy olyan videót is közzétett, ahol amerikai, brit és japán zászlókat távolítanak el egy Szojuzról, úgyhogy nehezen lehetne azzal vádolni, hogy ne állna teljes mellszélességgel Putyin mellett Ukrajna ügyében.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!