Boris Johnsonnak öltözve bulizott egy kisebb tömeg a Downing Street kapujában

2022. január 15. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Épp dolgozunk” felkiáltással, Boris Johnsonnak öltözve buliztak nagyjából százan a brit miniszterelnök utcája előtt – írja az Evening Standard. A tüntetés résztvevői öltönyben, szőke parókában és Johnson-maszkban, táncolva skandálták, hogy „Boris vagyok, Boris vagyok” és azt, hogy „ez egy munkahelyi összejövetel”. A zene, amire táncoltak a My Name Is volt Boris Brejchától.

Az elmúlt hetekben folyamatosan arról ír a brit sajtó, hogy az első lezárás idején több bulit is tartottak a Downing Street 10-ben – miközben az átlagemberek csak azokkal találkozhattak, akikkel egy háztartásban éltek. Az esetről bővebben ebben a cikkben írtunk, de azóta volt néhány fejlemény az ügyben:

  • kiderült, hogy a miniszterelnöki hivatalban két búcsúbulit is tartottak a Fülöp herceg temetése előtti estén,
  • kiszivárgott egy email, amit egy összeröffenés szervezői küldtek ki 100 miniszterelnökségi alkalmazottnak, és amiben mindenkit arra kértek, hogy a „piát vigyék maguknak”,
  • Johnson elismerte, hogy egy ilyen bulin valóban részt vett,
  • lemondott feladatáról a kirobbant botrány miatti vizsgálat vezetője, mert kiderült, hogy ős is részt vett egy ilyen eseményen a saját irodájában,
  • képek is kiszivárogtak az egyik miniszterelnökségi borozgatásról, amiről mindenki azt állítja, hogy munkahelyi megbeszélés volt.

Rengetegen fel vannak ezeken háborodva, ennek az eredménye volt a pénteki tüntetés, amit a Jaackmaate művésznéven ismert YouTube-os szervezett a Downing Street elé. Ugyan voltak olyanok, akik tűntetni mentek, de 100 Borist Jaack bérelt fel.

„Nagyon sokan – köztük én is – vesztették el a szeretteiket a lezárás alatt. Felháborítónak tartom, hogy az ország miniszterelnöke sajtot evett, borozott, majd ezt munkahelyi összejövetelnek próbálta feltüntetni – úgyhogy mi is úgy gondoltuk, hogy tartunk egy munkahelyi összejövetelt”

– mondta Lucas Pollock, az egyik tüntető. Úgy látja, hogy a rendőrséget nem érdeklik a Downing Streeten zajló Covid-buli, szóval nem tart a hatóságoktól. Ettől függetlenül mégis úgy zárult a buli, hogy a rendőrség igazoltatta a résztvevőket.

„Nem az áldozatokból űzünk gúnyt, őket a szívünkben hordozzuk. Abból a férfiból űzünk gúnyt, aki folyamatosan hazudott az országának és végig hazudott a regnálása alatt”

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!