Kétmillió dollárt akar kicsikarni Britney Spearstől az apja, állítja az énekesnő ügyvédje

2021. szeptember 1. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Britney Spears új ügyvédje, Matthew Rosengart szerint az énekesnő apja mintegy kétmillió dollárt akar kicsikarni tőlük, mielőtt lemondana a 39 éves lánya gondnokságáról – írja a Guardian.

„Britney Spears nem hagyja magát megzsarolni” – áll az ügyvéd által a Los Angeles-i Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott dokumentumban, amiben azt írja, hogy Britney Spears édesapja, Jamie Spears kísérletet tett arra, hogy a gondnokságról való lemondást körülbelül kétmillió dollár kifizetéséhez kösse. Az ügyvéd szerint Jamie Spears és társai az elmúlt években már így is több millió dollárral rövidítették meg Britney Spears vagyonát, és itt az ideje, hogy „azonnal és feltétel nélkül” lemondjon a 39 éves lánya mindenfajta felügyeletéről. Jamie Spears képviselői egyelőre nem reagáltak az ügyvéd állításaira.

Jamie Spears augusztusban nyújtott be hivatalos papírt arról, hogy többévnyi huzavona után hajlandó lemondani a lánya 60 millió dolláros vagyonának kezeléséről. Ugyanakkor pontos időpontot nem jelölt meg erre vonatkozóan, csak annyit közölt, hogy ez azután fog megtörténni, ha tisztázzák a függőben lévő kérdéseket, köztük a pénzügyi elszámolást is.

„Miután végre elismerte, hogy a gondnoksági ideje lejárt, Spears úr köteles feltétel nélkül lemondani erről, anélkül, hogy bármi mást ki akarna még kicsikarni a lányától. Valójában Spears úrnak most azonnal le kellene mondania a gondokságról, és ha ezt nem teszi meg, akkor a bíróságnak szeptember 29-én fel kell függesztenie azt” – írta Rosengart a beadványban. Az egyre vitatottabbá váló ügyben a következő bírósági meghallgatás szeptember 29-én lesz.

Matthew Rosengart, Britney Spears ügyvédje 2021. július 19-én Los Angelesben – Fotó: Valerie Macon / AFP
Matthew Rosengart, Britney Spears ügyvédje 2021. július 19-én Los Angelesben – Fotó: Valerie Macon / AFP

A 39 éves világsztár karrierjét több mint egy évtizede nyilvános összeomlások és pszichiátriai kezelések szakítják meg. A gyerekeit veszélybe sodorta, egyikőjükkel az ölében vezette az autóját, másik alkalommal ismeretlen szer hatása alatt bezárkózott egy szobába, ahonnan mentők vitték el. Nem sokkal később leborotválta a haját, és még kopaszon rátámadt egy fotós autójára egy összecsukott esernyővel. A színésznő összeomlásairól és apjának gondnokságáról egy dokumentumfilm is készült, melyre Britney Spears azt reagálta, hogy nagyon kínosnak találja, mert hamis színben tüntették fel őt.

Az elmúlt tizenhárom évben az énekesnő hiába keresett dollármilliókat, ő egyáltalán nem rendelkezhetett a vagyona felett, az üzleti döntéseit apja hozta meg helyette. Britney Spears végül jogi útra terelte a gondoksága kérdését. Az egyik bírósági meghallgatáson egy bántalmazó, önkényes viszonyként írta le gondokságát, ami szerinte traumatizálta őt. Azt is állította, hogy begyógyszerezték, szándéka ellenére kellett fellépnie, és úgy kellett fogamzásgátló spirált viselnie, hogy közben gyereket akart.

Jamie Spears többször elmondta, hogy csakis lánya érdekében cselekedett, hogy helyreállítsa a lánya pénzügyeit, és megvédje őt azoktól, akik megpróbálják kihasználni őt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!