Britney Spears még a fogamzásgátló spirált sem távolíthatta el a gyámsága alatt

2021. július 4. – 22:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb különös részletek derültek ki Britney Spears gondnoksági ügyével kapcsolatban, ezúttal a New Yorker közölt egy rendkívül hosszú és alapos írást az énekesnő küzdelméről a szabadságát korlátozni kívánókkal szemben.

A cikkből kiderül: 2008-ban mindössze tíz perc alatt zavarták le Spears gyámság alá vételét, amit ráadásul a meghallgatása nélkül rendelték el, a legutóbbi bírósági felszólalását megelőző éjszakán pedig a 911-et tárcsázta.

Mint ismert, a 39 éves énekesnőnek idén kérvényeznie kellett, hogy a róla szóló, hosszú ideje húzódó ügyben végre ő is felszólalhasson a soron következő, június 23-ra időzített bírósági tárgyaláson. Jia Tolentino és Ronan Farrow közös cikkében most azt olvashatjuk, hogy a meghallgatást megelőző estén Spears a 911-es amerikai segélyhívót tárcsázva gondnoksággal való visszaélést jelentett.

„Spears csapatának tagjai kétségbeesetten üzengettek egymásnak. Aggódtak, mit mondhat Spears másnap, és megbeszélték, hogyan készüljenek fel arra az esetre, ha esetleg elszökne” – írja a New Yorker a hívást követő órákról. Hozzátették: bár Kaliforniában a segélyhívások általában nyilvánosak, Ventura megye – ahol az énekesnő él – arra hivatkozva titkosította az említett hívást, hogy az egy folyamatban lévő nyomozás része.

A másnapi bírósági meghallgatáson Spears először beszélt nyilvánosan a gondnokság alá helyezéséről. Az énekesnő a gondnokságot abuzívnak és bántalmazónak nevezte, és arról is beszélt, hogy szeretett volna hozzámenni a barátjához, Sam Asgharihez, akinek több gyermeket is szült volna, ezt azonban nem tehette meg, mert megtiltották neki, hogy eltávolíttassa a spirált a méhéből.

A cikk szerint az énekesnő anyja, Lynne Spears eleinte úgy gondolta, hogy a gondnokság csak néhány hónapig fog tartani. Farrow és Tolentino júniusban érte el őt telefonon, ám a nő nem árult el részleteket a lánya ügyéről. „Vegyes érzéseim vannak. Nem tudom, mit gondoljak. Nagyon sok fájdalom és aggodalom ez nekem” – mondta nekik.

A New Yorkerben megjelent írás másik fontos állítása, hogy azon a 2008-as tárgyalás, amely során Britney Spearset gondnokság alá helyezték, mindössze tíz percig tarthatott. A bíró még azt is jóváhagyta, hogy eltekintsenek attól az előírástól, hogy az énekesnőt öt nappal a gondnokság alá helyezés hatályba lépése előtt értesítsék.

A New Yorkernek megszólalt a Spears család egykori barátja, Jacqueline Butcher is, aki szintén jelen volt a meghallgatáson. Elmondta: „Senki sem tett vallomást. Nem tettek fel kérdéseket. A gyámságot anélkül adták meg, hogy valaha is beszéltek volna vele.” Farrow és Tolentino cikke erősen sugalmazza azt is, hogy a Britney Spears ügyvédjének kinevezett Sam Ingham összejátszhat az énekesnő apjával, Jamie Spearsszel is.

Britney Spearsről csaknem két évtizeddel az Oops!...I Did It Again sikerei után derült ki, hogy 2008 óta az apja gondnoksága alatt áll, és hiába keres dollármilliókat, ő egyáltalán nem rendelkezhet a vagyona felett, az üzleti döntéseit is a férfi, Jamie Spears hozza meg. Hogy hogyan jutott el Spears addig, hogy az apja gondnoksága alá kerüljön, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A cikket a lap két jól ismert szerzője, Jia Tolentino, valamint Ronan Farrow, Woody Allen és Mia Farrow fia jegyzi. Farrow volt az egyik 2017-es cikk szerzője, amelyik elsők között rántotta le a leplet Harvey Weinstein visszaéléseiről, és amely elindította a #MeToo-mozgalmat. A munkájáért 2018-ban Pulitzer-díjjal jutalmazták.

Jia Tolentino és Ronan Farrow cikke eredeti nyelven a New Yorker oldalán olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!