Britney Spearst traumatizálta a gondnokság, arra kérte a bíróságot, hadd kapja vissza az életét

2021. június 24. – 08:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét nekifutott Britney Spears, hogy felmentesse magát a 13 éve, egy idegösszeomlása után kirendelt gondnokság alól. Az énekesnő most személyesen fordult a Los Angeles-i bírósághoz, és az eddigiektől eltérően kérte azt is, hadd szólalhasson fel. A meghallgatáson a BBC szerint elhangzott az énekesnőtől, hogy apja, Jamie Sperars 100 000 százalékban kontrollálta őt.

„Traumatizálódtam. Csak szeretném visszakapni az életemet” – mondta.

Az énekesnő a gondnokságot abuzívnak, bántalmazónak nevezte, és azt is mondta, szeretett volna hozzámenni a barátjához, és gyermeket is vállaltak volna, de erre nem nyílt lehetősége a felügyelet miatt. Azt állította, megtiltották neki, hogy eltávolíttassa a spirálját, így nem eshetett teherbe.

Azt is mondta a húszperces beszédben, hogy lítiumot szedettek vele (ami a bipoláris zavarokban gyakori terápiás módszer, írja a BBC), amitől ittasnak érezte magát, és amitől képtelen volt normálisan beszélgetni.

„Megérdemlem, hogy a saját életemet élhessem, egész életemben dolgoztam. Megérdemlek két-három évnyi szünetet” – mondta a bíróságon, ahogyan azt is, hogy a gondnokság számára több rosszal járt, mint jóval. Brenda Penny bírónő megköszönte az énekesnőnek a bátor kiállást, de az ügyben még nem született döntés.

Az énekesnő személyes döntéseit illetően jelenleg, átmenetileg egy kirendelt szakértő, Jodi Montgomery az illetékes, miután apja 2019-ben egészségügyi okokból megvált ettől a feladattól. Spears azt szeretné, hogy ha a gondnokság fennmarad, akkor ez így is maradhatna, vagyis Montgomery léphetne az apja helyébe nemcsak átmenetileg, hanem tartósan.

Mint megírtuk, a 39 éves világsztár karrierjét több mint egy évtizede nyilvános összeomlások és pszichiátriai kezelések szakítják meg. A gyerekeit veszélybe sodorta, egyikőjükkel az ölében vezette az autóját, másik alkalommal ismeretlen szer hatása alatt bezárkózott egy szobába, ahonnan mentők vitték el. Nem sokkal később leborotválta a haját, és még kopaszon rátámadt egy fotós autójára egy összecsukott esernyővel. A színésznő összeomlásairól és apjának gondnokságáról egy dokumentumfilm is készült, melyre Britney Spears azt reagálta, hogy nagyon kínosnak találja, mert hamis színben tüntették fel őt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass