A Kaliforniában felbukkant fémoszlopot keresztre cserélték

2020. december 05. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb epizóddal bővül a titokzatos módon feltűnő majd eltűnő fémoszlopok posztmodern dokusorozata: a legújabb, kaliforniai monolitot egy csapat férfi távolította el, miközben a beszámolók szerint többek közt azt kántálták: „Jézus Krisztus a király”.

Az Observer azt írja, az atascaderói hegytetőn álló, a földhöz nem rögzített, kb. 90 kilós fémet egy „rasszista, szélsőjobboldali csoport” döntötte le, akik élőben közvetítették is a vandalizmust egy CultureWarCrimnal nevű felhasználói fiókon keresztül (a csatornán már nem érhető el a videó). Miután ledöntötték a fémoszlopot, a helyére egy fakeresztet állítottak, a művelet közben rasszista szövegeket, és az amerikai demokratákról szőtt összeesküvéselméleteket is megosztottak a nézőkkel.

>> A Telex legfrissebb híreit itt találja. <<

Emellett azt kiabálták, „Jézus Krisztus a király ebben az országban”, és hogy

„nem akarunk illegális idegeneket Mexikóból, sem az űrből!”

A péntekre virradóra ledöntött kaliforniai oszlop eredete ugyanúgy nem tiszta, mint a korábbi monolitoké. Az előző részek tartalmából:

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom