A rejtélyes módon eltűnt péniszszobor helyett előkerült egy másik a német hegyoldalban

2020. december 03. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Napokkal azután, hogy rendőrségi nyomozást kiváltva eltűnt egy turistalátványosságnak számító, péniszt ábrázoló szobor egy bajorországi hegyről, ugyanolyan rejtélyes módon megjelent a helyén egy másik, írja az AP a dpa német hírügynökségre hivatkozva.

Az egész történet még évekkel ezelőtt kezdődött, amikor először feltűnt az eredetileg két méter magas, fából készült szobor az 1738 méter magas Grünten-hegyen, 140 km-re Münchentől. Hamar a turisták kedvence lett, sokan szelfiztek a helyen, és még a Google Mapsre is felkerült, amin „kulturális emlékműként” szerepelt.

A Guardian azt írja, hogy a helyi pletykák szerint a szoborral egy fiatalt akartak megviccelni, azonban a családja nem értékelte annyira a születésnapi ajándékot, és inkább a hegyre száműzte azt.

A régi szobor illetve az új – Fotók: Karl-josef Hildenbrand ill. Davor Knappmayer / Dpa Picture-alliance via AFP
A régi szobor illetve az új – Fotók: Karl-josef Hildenbrand ill. Davor Knappmayer / Dpa Picture-alliance via AFP

A szobor néhány hete megdőlt, de ezen segítettek. A hét végén azonban teljesen eltűnt, csak fűrészpor maradt a nyomában, és senki sem tudta, mi történhetett. Kempten város rendőrsége nyomozást indított az ügyben.

Csütörtökön jött az újabb fordulat, amikor a helyszínen egy még nagyobb, és még kidolgozottabb péniszszobrot találtak. Azt nem tudni, ki helyezte ki, ahogy azt sem, ki tüntette el az eredetit.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom