Romániában is találtak egy titokzatos fémoszlopot

2020. november 30. – 22:47

Másolás

Vágólapra másolva

Röviddel azután, hogy nyom nélkül eltűnt korábban ismert helyéről a utahi Red Rock sivatag titokzatos fémépítménye, sajtóbeszámolók szerint Romániában is előkerült egy hasonlóan rejtélyes eredetű fémoszlop.

A Daily Mail cikke szerint a csaknem négy méter magas alkotást az észak-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) városa mellett, a Bitca Doamnei (Fejedelemasszony halma) oldalán fedezték fel csütörtökön, nem messze az itt feltárt dák erődítmény romjaitól.

A román hatóságok egyelőre elképzelni sem tudják, hogyan kerülhetett ide a utahi fémoszlopra hasonlító alkotás. A Neamț megyei kulturális és örökségvédelmi hivatal nevében Rocsana Josanu közölte: már vizsgálják a monolitot, amit egy védettnek minősített régészeti lelőhelyen, ugyanakkor egy magántulajdonban lévő területen állítottak fel. Hozzátette: ahhoz, hogy itt bármit is építsenek vagy telepítsenek, az intézmény engedélye szükséges, amit a kulturális minisztériumnak is jóvá kell hagynia.

Közben a utahi rendőrség közölte: nem fogja kivizsgálni a Red Rock sivatagban talált fémépítmény eltűnésének részleteit, nincs ugyanis erőforrásuk arra, hogy időt és energiát áldozzanak a monolit rejtélyére. A fémoszlop rejtélyéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(via Vice; Daily Mail; The Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!