Nyom nélkül eltűnt a titokzatos utahi fémoszlop

2020. november 29. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Alig tíz nappal a felfedezése után nyom nélkül el is tűnt az a titokzatos, ember alkotta fémoszlop, amire még november 18-án bukkantak rá vadfigyelők egy utahi nemzeti parkban.

A háromszög alapú fémoszlop a utahi földkezelő közleménye szerint pénteken tűnt el, és ahogy a tárgy alkotója, úgy az eltávolítója sem ismert. Hozzátették, hogy mivel magántulajdonnak tekintik a tárgyat, így nem ők intézkedtek annak elszállításáról, és az eltűnése miatt sem ők, hanem a seriff irodája fogja nyomozni.

A fémoszlop megtalálását november 23-án jelentették be, és bár a helyét nem fedték fel, az interneten villámgyorsan megtalálták azt. Ezzel egy időben több elmélet is született, hogy ki helyezhette oda azt 2015-16 táján, majd a turizmus is beindult, és napokon belül kíváncsiskodók tömege lepte el a helyet, mielőtt pénteken eltűnt volna az oszlop.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom