Újabb titokzatos fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

2020. december 03. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egy harmadik helyen is titokzatos fémoszlopot találtak, az eredeti utahi és a második romániai után most épp Kaliforniában, Atascadero város egyik dombján. A másik kettőhöz hasonlóan ez is háromszög alapú, és nagyjából 3 méter magas, ám a két elődtől eltérően ez még nem tűnt el.

A fémoszlopra a Pine Mountain tetején bukkantak rá túrázók december 2-án, szerdán reggel. Fontos különbség viszont a két másik fémoszlophoz képest, hogy ezt nem rögzítették a földhöz, így a nagyjából 90 kilós oszlopot egy erősebb lökéssel fel lehetett dönteni, írja az Insider.

A utahi fémoszlopot november 18-án találták meg, majd pár nappal később jelentették be a felfedezést. Röviddel utána Romániában is találtak egy hasonlót. Utóbbi nagyon rövid idő alatt eltűnt, az eredeti, utahi oszlop viszont december 2-áig a helyén maradt, akkor állítólag négy férfi darabolta fel, majd tüntette el azt a helyéről.

A globális fémoszlopkultuszt kirobbantó utahi monolit rejtélyéről itt írtunk bővebben.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom