Négy férfi vitte el a rejtélyes utahi fémoszlopot egy szemtanú szerint

2020. december 2. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szemtanú szerint négy férfi darabolta fel és vitte el péntek éjszaka a utahi sivatag vörös kövei között nemrég felfedezett, rejtélyes monolit fémoszlopot – írja az MTI.

Ross Bernards coloradói fotós a helyi televíziónak nyilatkozva közölte, hogy miután a fémoszlop nagy robajjal feldőlt, az egyik férfi azt mondta: „ezért nem szabad szemetet hátra hagyni a sivatagban”. A négyfős brigád darabokra törte a szerkezetet, felpakolta és elment. „Miközben pakolták és elsétáltak, azt mondták, ne hagyjunk nyomot” – idézte fel Bernards, akinek csapata meg is örökítette a történéseket.

A titokzatos fémoszlop, amíg még álltFotó: Reuters
A titokzatos fémoszlop, amíg még álltFotó: Reuters

A San Juan megyei rendőrfőnök hivatala korábban azt nyilatkozta, hogy nem indít nyomozást a közterületre illegálisan kihelyezett monolit eltűnésének ügyében, ugyanakkor szívesen fogad minden fülest attól a több száz embertől, akik elzarándokoltak a Red Rock sivatag mélyére, hogy megcsodálják a csillogó fémoszlopot.

A utahi hatóságok múlt hét hétfőn jelentették be, hogy egy 3,6 méter magas fémépítményre bukkantak a sivatag vörös sziklái között. A monolit pontos helyét szándékosan nem adták meg, ám az internetezők mindössze 48 óra alatt lokalizálták a pontot, és kiposztolták a koordinátáit. Nem sokkal később meg is jelentek az első fotók az Instagramon a titokzatos eredetű oszloppal pózoló emberekről.

A fémtömb eredete ismeretlen, de a legtöbben arra tippeltek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934–2011) keze nyomát vélték felismerni benne, az ezzel kapcsolatos találgatásokról itt olvashat.

Nem Utah az egyetlen hely, ahol rejtélyes monolit tűnt fel: Észak-Romániában egy hasonló fémépítmény felbukkanásáról és eltűnéséről számoltak be a napokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!