A Hír TV elment a brüsszeli orgia helyszínére, és megmutatta az ablakot, amin Szájer menekülhetett

2020. december 3. – 16:25

Másolás

Vágólapra másolva

A kormpánypárti média elég szűkszavúan számolt be Szájer József kedden kipattant botrányáról. Eleve több órás késéssel adatak hírt a történtekről, és akkor is jellemzően házibuliként emlegették az orgiát. A köztévé híradójában például úgy számoltak be az eseményekről, hogy szexről, kábítószerről és a járványügyi szabályok megsértéséről említést sem tettek, csupán beolvasták Szájer közleményének részleteit.

A HírTV-n sem fedték fel a történet minden részletét. A csatorna keddi hatórai híradójában megemlítették, hogy Szájer megsértette Brüsszelben a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, és azt is, hogy az extasyt a politikus táskájában találták meg, azonban az orgiáról itt is házibuliként számoltak be.

Ehhez képest a Hírt TV csütörtökön exkluzív interjúval jelentkezett a szexparti szervezőjével, a stáb abban a lakásban kereste fel a férfit, ahol az orgiát tartották. A riport végén még azt az ablakot is megmutatták, amin keresztül Szájer kimászhatott az ereszre, hogy megpróbáljon elmenekülni a helyszínről.

David Manzheley több újságnak is nyilatkozott már, az Onet nevű lengyel lapnak például arról beszélt, hogy összesen kilenc olyan fideszes politikusról tud, aki jelen volt már a bulijain. A Hír TV-nek azt mondta, csak Szájernél kerestek drogot a rendőrök, másnál nem. 10-12 rendőr tört be a lakásba, kamerákkal felszerelkezve. Senkitől sem kérdezték meg, hogy beleegyezik-e abba, hogy kamerázzák, mondta a férfi. Elmondása szerint nem igazoltattak mindekit a 25 fős buli résztvevői közül, csak pár embert. A rendőri fellépés miatt feljelentést fog tenni. (A Hír TV riportját itt tudja megnézni.)

Szájer meneküléséről a 444-nek azt mondta Manzheley, hogy épp szexelt, amikor megérkeztek a rendőrök, ezért nem látta pontosan, miként távozott a politikus, egyébként is sok szakállas férfi volt a buliban.

Belga lapértesülések alapján derült ki kedden, hogy a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap EP-mandátumáról, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során megállították, miután az ereszcsatornán mászva menekült egy, a karanténszabályokat megszegve, többségében férfiak részvételével rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. A botrány miatt Szájer kilépett a Fideszből, amelynek alapítója volt, csütörtökön pedig Soproni díszpolgári címéről is elmondott. Orbán Viktor azt mondta, hogy védhetetlen volt, amit tett.

Az EP-mandátumáról lemondott, korábbi fideszes politikus ügye körüli kérdésekről itt olvashatja el gyorstalpalónkat, itt pedig azt, hogyan hathat mindez a pártra – amely épp az LMBTQ-közösség elleni érzelmekre is fel akarta húzni újabb politikai hadjáratát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!