2534 új fertőzött, 27 beteg halt meg egy nap alatt

2022. április 14. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 2 534 (az előző napi adatokhoz képest – 206)
  • Új tesztek száma: 11 211 (az előző napi adatokhoz képest + 2 869)
  • Új halálos áldozatok száma: 27 (az előző napi adatokhoz képest + 1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1 648 (az előző napi adatokhoz képest – 69)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 50 (az előző napi adatokhoz képest + 3)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 404 687 (az előző napi adatokhoz képest + 146)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 190 310 (az előző napi adatokhoz képest + 170)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 854 775 (az előző napi adatokhoz képest + 683)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Két hétre leállt az oltási akció, mostantól viszont csak péntekenként lesz lehetőség időpontfoglalás nélkül oltásra menni. Április elején írtuk meg, hogy a friss napi adatokat közlő kormányzati oldalról szépen csendben eltűnt az oltási akciónapokról szóló felhívás. Az ügyben hiába írtunk az NNK-nak és a kormányzati tájékoztató oldal sajtóosztályának, választ nem kaptunk. Szerdán kora délután viszont megjelent egy új közlemény a koronavirus.gov.hu-n, amiből kiderül, hogy a most csütörtök kivételével ezentúl heti egyetlen napon, péntekenként lehet regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltásra menni. Ráadásul időpontfoglalással is csak keddenként lehet menni oltásért ezután a kórházi oltópontokra. Mindeközben számos nyugati-európai országban már javában zajlik a hatodik hullám, erről ebben a cikkünkben írtunk. Magyarországon az ötödik hullám lecsengésével jelenleg nagyjából stagnál az új fertőzöttek száma.

Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkent. Salgótarjánban, Szekszárdon és Szolnokon számottevő csökkenés tapasztalható, a vizsgált minták közül egyedül Kecskeméten mértek enyhén emelkedő tendenciát. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az „emelkedett”, míg Egerben, Szekszárdon és Veszprémben a „mérsékelt” tartományba esik. A járványhullám leszálló ágára jellemző módon a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken.

Görögország több járványügyi intézkedést is felold a nyári szezonra. Eszerint május 1. és augusztus 31. között védettségi igazolás felmutatása nélkül is lehet éttermekbe vagy más zárt helyiségekbe menni. Emellett június 1-jétől a beltéri maszkviselés sem lesz már kötelező. A görög hatóságok azt is fontolgatják, hogy az uniós digitális Covid-igazolvány bemutatása nélkül is beengedik majd az országba érkező vendégeket.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!