2880 új fertőzöttet találtak egy nap alatt, meghalt 36 beteg

2022. április 6. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2880 (a hétvégi napi átlaghoz képest +1490)
  • Új tesztek száma: 9744 (a hétvégi napi átlaghoz képest +1857)
  • Új halálos áldozatok száma: 36 (a hétvégi napi átlaghoz képest +11)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1785 (a hétvégi napi átlaghoz képest -48)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 49 (a hétvégi napi átlaghoz képest nincs változás)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 403 532 (az előző napi adatokhoz képest +107)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 188 620 (az előző napi adatokhoz képest +119)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 848 757 (az előző napi adatokhoz képest +475)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon egyelőre nem hirdettek meg oltási akciót áprilisra, pedig eddig minden hónapban szerepelt a felhívás már hét elején arról, hogy előzetes regisztráció nélkül mikor lehet oltásra menni. Jelenleg csak annyi szerepel az oldalon, hogy mindenkinek ajánlják az oltást, aki még nem oltatta be magát. Ezzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a kormányzati tájékoztató oldal sajtóosztályának, amint választ kapunk, frissítjük a cikket!

Megállt a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának előző hetekben tapasztalt növekedéseközölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi. Emelkedés egyik vizsgált településen sem volt észlelhető, míg csökkenés Debrecenben, Egerben, Nyíregyházán és Szolnokon tapasztalható. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Eger, Szekszárd és Veszprém esetében a „mérsékelt”, míg a többi 19 mintavételi helyen az „emelkedett” kategóriába sorolható.

Romániában tovább lassul a járvány terjedése – közölte kedden a román egészségügyi miniszter. Alexandru Rafila azt mondta, hogy a vírus reprodukciós rátája jóval egy alatt van, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan kevesebb mint egy személyt fertőz meg, ez pedig a járvány visszavonulását jelzi. A kedd délutáni hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában kevéssel több mint háromezer koronavírusos beteget, és 27 halálesetet regisztráltak. Jelenleg 2377 beteget kezelnek kórházban koronavírussal, közülük 360-an vannak súlyos állapotban, ebből 308 beteg nem kapott oltást.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!