2740 új fertőzött, 26 beteg halt meg egy nap alatt

2022. április 13. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 2 740 (az előző napi adatokhoz képest + 1 198)
  • Új tesztek száma: 8 342 (az előző napi adatokhoz képest + 4 352)
  • Új halálos áldozatok száma: 26 (az előző napi adatokhoz képest + 5)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1 717 (az előző napi adatokhoz képest – 83)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 47 (az előző napi adatokhoz képest -4)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 404 541 (az előző napi adatokhoz képest + 105)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 190 140 (az előző napi adatokhoz képest + 227)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 854 092 (az előző napi adatokhoz képest + 634)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkent. Salgótarjánban, Szekszárdon és Szolnokon számottevő csökkenés tapasztalható, a vizsgált minták közül egyedül Kecskeméten mértek enyhén emelkedő tendenciát. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az „emelkedett”, míg Egerben, Szekszárdon és Veszprémben a „mérsékelt” tartományba esik. A járványhullám leszálló ágára jellemző módon a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken.

A fertőzöttek száma 500,3 millió, a halálos áldozatoké 6,183 millió a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai alapján. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. A hivatalos adatok szerint a Covid-19-nek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 80,4 millió, a halálos áldozatok száma 986 ezer. A második legfertőzöttebb ország India, ahol 43 millió fertőzöttet és 521 ezer halálos áldozatot jegyeztek fel. Utána jön Brazília, ahol 30 millió fertőzöttről és 661 ezer halálos áldozatról tudni.

ENSZ: A járvány további 77 millió embert taszított mélyszegénységbe, és számos fejlődő ország képtelen kilábalni a válságból a hiteltörlesztések magas költségei miatt. Az ENSZ adatai szerint 2019-ben 812 millió ember élt mélyszegénységben, vagyis napi 1,90 vagy kevesebb dollárból. A pandémia után 2021-re ez a szám 889 millióra emelkedett. A legszegényebb fejlődő országokban a bevételek 14 százaléka megy el a hitelkamatok törlesztésére, míg a gazdag országokban csak 3,5 százalék.

Ígéretesnek tűnik a Biontech mRNS-alapú rákterápiája. Az mRNS technológiát a koronavírus elleni vakcinák miatt ismerte meg a világ, és már akkor is felmerült, hogy egy olyan rugalmas és univerzális dolog, ami a Covid-oltáson messze túlmutat, és az egész orvostudományt forradalmasíthatja. Most úgy tűnik, meg is tette errefelé az első lépéseket a technológia, a Biontech ugyanis bejelentette, hogy a CARVac nevű, mRNS-alapú kísérleti rákellenes terápiája bíztató eredményeket mutat az első teszteken.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!