Két hétre leállt az oltási akció, mostantól viszont csak péntekenként lesz lehetőség időpontfoglalás nélkül oltásra menni

2022. április 13. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Április elején írtuk meg, hogy a friss napi adatokat közlő kormányzati oldalról szépen csendben eltűnt az a felhívás, hogy „ezen a hétvégén is lesz oltási akció a kórházi oltópontokon, ahol előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhetik az oltást az oltatlanok, és azok is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.” Az ügyben hiába írtunk az NNK-nak és a kormányzati tájékoztató oldal sajtóosztályának, választ nem kaptunk.

Szerdán kora délután, tehát két héttel az oltási akció eltűnése után viszont megjelent egy új közlemény a koronavirus.gov.hu-n, amiből kiderül, hogy a most csütörtök kivételével

ezentúl heti egyetlen napon, péntekenként lehet regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltásra menni.

Mint írták, „az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében a kormány továbbra is folyamatosan biztosítja az oltás lehetőségét a kórházi oltópontokon”.

  • A húsvéti ünnepek előtt nagycsütörtökön 14-18 óra között lesz oltási akciónap.
  • A kórházi oltópontok csak keddenként és péntekenként lesznek nyitva.
  • Keddenként csak időpontfoglalással (itt kell megtenni),
  • péntekenként akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra reggel 7 és este 19 óra között.
  • Az 5-11 éves gyermekek oltására szintén heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok, ők továbbra is csak időpontfoglalással mehetnek, de a házi gyermekorvosok is oltják ezt a korosztályt.
  • Az oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy az oltás minden oltatlannak javasolt, a megerősítő oltás pedig azoknak, akik 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás a 12-17 éves korosztályban is felvehető. A negyedik oltás is kérhető/foglalható 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Azok az oltatlan személyek, akik átestek a fertőzésen, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után, olthatók.

Számos nyugati-európai országban már javában zajlik a hatodik hullám, erről ebben a cikkünkben írtunk. Magyarországon az ötödik hullám lecsengésével jelenleg nagyjából stagnál az új fertőzöttek száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!