99-en meghaltak, 12 885 új fertőzöttet találtak egy nap alatt

2022. február 10. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 12 885 (az előző napi adathoz képest -1047)
  • Új tesztek száma: 37 603 (az előző napi adathoz képest + 16 077)
  • Új halálos áldozatok száma: 99 (az előző napi adathoz képest -2)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 5198 (az előző napi adathoz képest +90)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  198 (az előző napi adathoz képest +5)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 376 902 (az előző napi adathoz képest +1094)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 127 609 (az előző napi adathoz képest +2590)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 746 680 (az előző napi adathoz képest +4963)

– tette közzé a friss adatokat a kormányzat a koronavírusról tájékoztató oldalon. Az elmúlt pár napot leszámítva december 21-én közelítette meg az 5200-at a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, akkor 5159-en voltak kórházban.

Ha csütörtök, akkor oltási akció. Ahogyan egész februárban, ezen a hétvégén is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. Az oltópontokon első, második, harmadik és negyedik oltást is kérhetnek a 12 év felettiek, és mind az öt vakcinából lehet választani.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azt nyilatkozta a közmédiának, hogy már 2 millió oltást adtak be a tavaly év végétől bevezetett oltási akciónapokon, ebből több mint 380 ezer első oltás volt. György István azt mondta, hogy az 5-11 éves korosztály oltásával összefüggésben jelezte, hogy a kórházaknak már nem kell eltenniük emlékeztető oltáshoz a vakcina felét, mert van elég tartalék oltóanyag.

Az államtitkár bízik abban, hogy folytatódik a járványgörbe csökkenő tendenciája, és lecseng az ötödik hullám, amely a jelek szerint rövidebb lesz, mint az eddigiek. Azt mondta, hogy minél magasabb az átoltottság, annál inkább remény van arra, hogy ne legyen hatodik hullám, vagy ha mégis lesz, minél laposabb legyen.

A brit rendőrség ötven embert fog kihallgatni a Downing Street-i karácsonyi bulik miatt, amiket a koronavírus miatti lezárások idején tartottak, és amelyek miatt sokan képmutatással vádolják Boris Johnson miniszterelnököt és a lemondását követelik. A tavaly év végén kirobbant Covid-parti-botrányról itt és itt írtunk részletesen.

Kanadában folytatódott a kamionosok tüntetése szerdán is, a tüntetők már második napja akadályozták a forgalmat az Ambassador hídnál, a Kanada és az Egyesült Államok közötti legforgalmasabb határátkelőnél.

Új-Zélandon több mint 120, a koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele ellen tiltakozó embert tartóztattak le csütörtökön, írja az MTI. A tüntetők Wellingtonban, a parlament épülete előtt táboroztak le, néhányan úttorlaszokat is emeltek, és megpróbáltak behatolni az épületbe. A parlament épülete előtt több kisebb összecsapás robbant ki a tüntetők és a rendőrök között. Új-Zéland egyelőre nem enyhít a járványügyi korlátozásokon, pedig az országban mintegy 18 ezer igazolt fertőzés mellett 53 halálesetet regisztráltak a járvánnyal összefüggésben az ötmillió lakosú országban. A szigetország lakosainak 77 százaléka teljesen oltott az Our World in Data adatai szerint.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!