Kötelező lesz az oltás minden minisztériumban

2021. november 16. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

„A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV-nek.

A kormány azt is mondta, napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása, de további részleteket nem árultak el erről.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e a kormány szigorítást, miután hétfőn 21 ezer új fertőzöttet igazoltak – ezzel a járvány kezdete óta összesen 960 844-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma –, és meghalt 304 ember, azt válaszolták: figyelik a járványhelyzetet, ha kell, hoznak intézkedéseket.

Az Országgyűlésben is kötelező lesz az oltás a dolgozóknak, de nem a képviselőknek: a képviselőket ugyanis nem kötelezheti erre az Országgyűlés Hivatala, mivel nincsenek munkaviszonyban az Országgyűléssel, és csak jogszabályban kötelezhetik őket az oltás felvételére.

Gulyás Gergely még október végén jelentette be, hogy a munkaadók lehetőséget kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóiknak a munkavégzés feltételeként. Több önkormányzat, például Budapesten a XII. és a XVI. kerület élt is a lehetőséggel, és kötelezővé tették az oltást, de így döntöttek a honvédségnél és az ELTE-n is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!