A honvédségnél is elrendelték a kötelező oltást

Legfontosabb

2021. október 30. – 00:07

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámának súlyosbodása miatt új intézkedéseket vezetnek be: a tömegközlekedésen utazók kötelező maszkhasználata és az egészségügyi intézmények látogatási tilalma mellett lehetővé teszik a munkaadóknak, hogy előírják a kötelező oltást a munkavállalóiknak.

A részletszabályok csütörtök este meg is jelentek, most a munkáltatókon a sor, hogy eldöntsék, élnek-e a kötelező oltás előírásának lehetőségével. Gulyás már a kormányinfón is jelezte, hogy az állami alkalmazottak esetében nagy arányban élni fognak ezzel.

Így tett a Magyar Honvédség is: a Magyar Közlöny melléklete, a Hivatalos Értesítő péntek este megjelent számában honvédelmi minisztériumi utasítás a honvédség kötelében dolgozó alkalmazottaknak is kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást. Az a honvédségi foglalkoztatott, aki eddig nem oltatta be magát – és nem mentesül valamilyen egészségügyi okból –, december 1-ig köteles felvenni az első adagot, vagy az egydózisú Janssen-vakcina esetén az egyetlen adagot.

Gulyás Gergely a kormányinfón azt is elmondta, hogy míg a közszféra oltottsága jobb az átlagnál, a fegyveres testületeknél eddig alacsonyabb az átoltottság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!