A járvány miatt keddtől háromszáz katona lesz jelen a kórházakban

2021. november 1. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba. Keddtől további 194 fővel 75 kórházban lesznek jelen, hogy segítsék a járvány elleni védekezést – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Felkérés alapján, november 2-ától összesen mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

Erősen berobbant a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon, az elmúlt három nap folyamán, az egy nap alatt elhunytak száma átlagban 50 fölé ment a kormány által közölt adatok szerint. Részletes adatokat ebben a cikkünkben talál.

November 1-jétől kötelező a maszk a tömegközlekedési eszközökön, a munkaadók előírhatják az oltást, a kórházakban és a szociális intézményekben pedig látogatási tilalmat vezettek be. A hétfő óta érvényes új járványügyi korlátozásokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A cégeknél a munkáltató határidőt szabhat az oltáshoz, ennek legalább 45 napnak kell lennie, a tömegközlekedési járművek mellett pedig a megállókban is kötelező lesz a maszk – a részletek még pénteken jelentek meg a Magyar Közlönyben. A Telex megkérdezte a nagy cégeket, a polgármestereket és a munkavállalókat is, hogy mit szólnak a kötelezővé tehető oltásról.

Míg korábban Gulyás Gergely – akiről vasárnap derült ki, hogy koronavírus-fertőzött – kiemelte, hogy az állami alkalmazottak esetében nagy arányban élni fognak a kötelező oltás előírásával, a Magyar Honvédség péntek este adott ki utasítást arról, hogy a honvédség kötelében dolgozó alkalmazottaknak is kötelezővé teszik a védőoltást.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!