16 beteg halt meg egy nap alatt, százan vannak lélegeztetőgépen

2021. október 8. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 774 (az előző napi adatokhoz képest -63)
  • Új halálos áldozatok száma: 16 (az előző naphoz képest +10)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 650 (az előző naphoz képest +23)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 100 (az előző naphoz képest +8)
  • Új mintavételek száma: 15 718 (az előző naphoz képest -476)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 905 837 (az előző naphoz képest +3031)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 674 182 (az előző naphoz képest +4079)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 877 ezer (az előző naphoz képest +23 000)

– derül ki a kormányzati koronavírus-oldalon közzétett pénteki tájékoztatásból.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta, hogy a jövő héten maga is újra beoltatja magát. „Csak az oltás ad védelmet” – mondta a kormányfő, de egyelőre az oltottak száma beragadt valamivel 6 millió alatt. „Én is felveszem, nem vagyok félős, de most úgy érzem, szükségem van erre az oltásra.” – mondta.

A világon 236 748 936 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 834 268 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 236 484 982 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 827 915 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 44 158 439 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 710 173.

Magyarországon a környező államokhoz képest a legalacsonyabb jelenleg a fertőzöttek száma, de a statisztikák szerint a súlyos esetek aránya soha nem volt még ilyen magas, mint most, a delta variáns terjedésekor. A régióban a legsúlyosabb a helyzet Romániában, ahol már alig van hely az intenzív osztályokon. Ausztria tesztel továbbra is a legtöbbet, ráadásul ingyen – Magyarország Ukrajna után a legkevesebbet. Erről itt írtunk részletesen>>>

A Pfizer és a BioNTech csütörtökön jelentette be, hogy vészhelyzeti használati engedélyt kérnek az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA) az 5 és 11 év közötti gyermekek számára kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájukra.

Finnország csütörtöktől szünetelteti a Moderna által fejlesztett koronavírus elleni vakcina alkalmazását a fiatalabb férfiak körében egy ritka szív- és érrendszeri mellékhatásról szóló jelentés miatt. Korábban Svédországban és Dániában is hasonló döntést hoztak a Moderna-vakcina alkalmazásáról – írja a Reuters.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!