Az 5–11 éves korosztálynak fejlesztett ki vakcinát a BioNTech

2021. szeptember 10. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pár héten belül eredményeket vár a Pfizer-vakcinát lefejlesztő BioNTech, amely az 5–11 éveseknek fejlesztett vakcinákról szóló eredményeit a hetekben küldi meg a világ egészségügyi hatóságainak, írja a Spiegel.

Özlem Türeci, a BioNTech alapítója arról beszélt a lapnak, hogy az előkészületek már megtörténtek, és jóváhagyásra várnak. A cég a következő hetekben bemutatja a vakcinája hatásosságát, az országok engedélyére várnak majd, de már most felkészültek az oltóanyag gyártására. A gyerekeknek szóló vakcina hatóanyaga ugyanaz lesz egyébként, mint a felnőtteké, csak a dózis lesz kisebb.

„Minden a terv szerint halad”

– fogalmazott a BioNTech. A cég év végére már a hat hónapos és annál fiatalabbak számára kifejlesztett vakcinák eredményét ígéri. A Spiegel arról írt, hogy Németországban már október közepétől megkezdődhet a 12 év alattiak beoltása a BioNTech vakcinájával.

Szlovákia korábban bejelentette, hogy náluk csütörtöktől már az 5–11 évesek is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást, azt azonban nem tudni, az ország pontosan mely oltást vagy oltásokat adja be a gyermekeknek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass