Hétvégi járványadatok: 873 fertőzött, 12 halott

2021. szeptember 13. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 873 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +550)
  • Új halálos áldozatok száma: 12 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +6)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 266 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +46)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 34 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +4)
  • Új mintavételek száma: 36 631 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest +22 302)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 840 588 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +5 627)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 545 538 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +3 940)

Az elmúlt időszakban már megszokott módon egyben közölte a koronavírusról tájékoztató hivatalos oldal a hétvégi járványadatokat, vagyis azt, hogy hogyan alakult a vírus terjedése pénteken, szombaton és vasárnap. Ez a három napra vetítve azt jelenti, hogy átlagosan naponta 291 új esetet regisztráltak és naponta négy ember vesztette életét a járvány miatt.

A hétvége három napja alatt összesen 9567 első és második oltást adtak be, harmadik oltásból viszont 25 ezret adtak be három nap alatt.

Pénteken jelentette be Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, hogy tíz hónapon belül elkészül a magyar Sinopharm-vakcina gyártásához szükséges infrastruktúra a debreceni vakcinagyárban. Az államtitkár szerint ez az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, mivel a kínai és az emirátusokbeli kutatók folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén.

Csütörtöki hír, hogy az oltást elutasító hallgatók nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetemen. Korábban a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, az Egészségügyi Karán, a Fogorvostudományi Karán, a Gyógyszerésztudományi Karán, a Népegészségügyi Karán tanuló diákoknak írták elő az oltást.

Pécsen 17 óvodás került karanténba szerdán, miután az egyik gyerekről kiderült, hogy koronavírusos. Az érintett csoportban dolgozó négy munkatársnak viszont nem kellett hatósági karanténba vonulnia, mivel ők korábban megkapták a védőoltást. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában korábban arról beszélt, hogy mostanra a pedagógusok, iskolai dolgozók 85-90 százalékban be vannak oltva intézményi átlagban, és azt is mondta, hogy egyelőre biztosan nem tervezik a maszkviselés, illetve a testhőmérséklet-mérés visszavezetését az iskolákban.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.