Több mint 8500 fertőzött, 242 halott az elmúlt 24 órában

2021. április 3. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 8637 (előző naphoz képest: -418)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 242 (előző naphoz képest: -25)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 11 383 (előző naphoz képest -364)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1437 (előző naphoz képest -30)
  • Az első dózissal oltottak száma: 2 235 731 (+79 051 a pénteki közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 891 002 (+27 807 a pénteki közlés óta)

Nagypénteken egy nap alatt több mint 100 ezer adag oltást adtak be a koronavírus-járványról tájékoztató központi oldal szombati közlése alapján. A 8637 új regisztrált fertőzött és a 242 áldozat mellett jelentősen csökkent a kórházban ápoltak száma, és szintén csökkent a lélegeztetőgépen levő betegek száma is.

Orbán Viktor miniszterelnök nagypénteken sem hagyta ki szokásos péntek reggeli rádióinterjúját. Ebben arról beszélt, hogy még két-három hét, mire átbillen a hazai járványkezelés, és látványosan megmutatkozik az oltás jelentette hatás, vagyis jelentősen csökkenhetnek az újonnan regisztrált fertőzöttek és a halottak napi számai. Orbán számításai szerint április 13-ra 3 millió fölött lehet az első oltásukat megkapók száma.
A koronavírus áldozatainak száma a héten csúcsra ért, szerdán egy nap alatt 302 áldozatot jelentettek, ez csütörtökön 258, pénteken 267 volt.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője azt mondta, hogy az elmúlt héten 7 százalékkal több esetet diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban, a regisztrált fertőzöttek átlagéletkora pedig 45,77 év volt. A legtöbb fertőzött is a 40–49 év közötti korosztályba tartozott, területi megoszlásban pedig Budapesten és Pest megyében jegyezték fel a legtöbb új esetet. Azt is mondta, az oltási kampány húsvétkor is folytatódik, a 65 év feletti idősek mellett a várandós nőket is oltják. Egy nappal korábban Müller Cecília mondta azt, hogy „kutya kötelessége” mindenkinek egyéni szinten megtenni mindent azért, hogy ne terheljük tovább az egészségügyi ellátórendszert.

A rendkívül magas járványügyi adatok ellenére az operatív törzs húsvétkor nem tájékoztat, legközelebb április 6-án, kedden állnak a nyilvánosság elé.

A koronavírus hazai áldozataira húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeztek meg tegnap a Margitszigeten, ezek a kormányzati oldalon feltüntetett számokkal és életkorral feliratozott kövek. A kezdeményezést Lantos Gabriella egészségügyi menedzser pártja, az Új Világ Néppárt szervezte.

Csütörtökön több mint négyszáz kórházi oltóhelyen elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása, Pfizer-vakcinát kapnak. Ebben a körben 78 ezren kaphatnak oltást, de a pedagógusok soron kívüli oltása a jövő héten is tart majd, összesen 162 ezren kapnak majd behívót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!