Négyszáz oltóhelyen már soron kívül oltják a pedagógusokat

2021. április 1. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása – közölte a koronavirus.gov.hu.

Az oltásra sms-ben kaptak behívót azok, akik március 24-éig érvényesen regisztráltak. Az ő oltásuk csütörtökön, pénteken és szombaton zajlik, Pfizer-vakcinát kapnak. Ebben a körben 78 ezren kaphatnak oltást, de a pedagógusok soron kívüli oltása a jövő héten is tart majd, összesen 162 ezren kapnak majd behívót. Akik ebben az időszakban nem tudnak megjelenni, azok később kapnak majd lehetőséget az oltásra.

A regisztráltakból mostanra 46 ezer ember már megkapta az oltását, értelemszerűen ők már nem vesznek részt a mostani kampányszerű oltási akciókban, és azok sem, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak, írta a kormányzati portál.

Horváth Zsuzsa fül-orr-gégész főorvos beolt egy pedagógust a Szent Imre Kórház oltópontjánFotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Horváth Zsuzsa fül-orr-gégész főorvos beolt egy pedagógust a Szent Imre Kórház oltópontjánFotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra. Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy április 19-én újranyitnak az iskolák, a pedagógusokat pedig legkésőbb április 10-éig beoltják. Ahogy arról a Telexen is írtunk, ebben van kockázat, mert a teljes védettség biztosan nem alakul ki ilyen rövid idő alatt az első oltás után, de még a részleges védettség sem mindenkinél állhat fenn.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!