Húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeznek a koronavírus magyar áldozataira a Margitszigeten

2021. április 01. – 16:55

frissítve

Húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeznek a koronavírus magyar áldozataira a Margitszigeten
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány magyar áldozatainak emlékére, az áldozatait nyilvántartó kormányzati oldalon feltüntetett számokkal és életkorral feliratozott köveket raknak sorba a Margitszigeten.

A pesti oldalon a hídtól indulva tették le őket. A kezdeményezést Lantos Gabriella egészségügyi menedzser pártja, az Új Világ Néppárt szervezte, írja a 24.hu.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

„A most elhelyezett kavicsok mennyisége a március 31-i állapotokat mutatja, de fel vannak készülve rá, hogy aktualizálják, mondta Ábrahám Júlia alelnök” – írja a lap.

Egy hete írtuk meg, hogy több mint 24 ezer keresztet festettek fel Prága főterének macskaköveire, így emlékezve meg a Csehországban koronavírus miatt elhunyt betegekre.

„Tudtuk, hogy nem akarunk nagy demonstrációt, nem akarjuk, hogy tovább terjedjen a vírus, ezért találtuk ki ezt. Az emberek megállnak, csinálnak egy képet, van visszhang a közösségi médiában, szóval lehet, hogy sikerült kifejeznünk, amit szerettünk volna” – mondta Benjamin Roll, a Milionu chvilek pro demokracii, vagyis „Millió pillanat a demokráciáért” szervezet elnöke.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom