Húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeznek a koronavírus magyar áldozataira a Margitszigeten

2021. április 1. – 16:55

frissítve

Húszezer, sorba rakott kaviccsal emlékeznek a koronavírus magyar áldozataira a Margitszigeten
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány magyar áldozatainak emlékére, az áldozatait nyilvántartó kormányzati oldalon feltüntetett számokkal és életkorral feliratozott köveket raknak sorba a Margitszigeten.

A pesti oldalon a hídtól indulva tették le őket. A kezdeményezést Lantos Gabriella egészségügyi menedzser pártja, az Új Világ Néppárt szervezte, írja a 24.hu.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

„A most elhelyezett kavicsok mennyisége a március 31-i állapotokat mutatja, de fel vannak készülve rá, hogy aktualizálják, mondta Ábrahám Júlia alelnök” – írja a lap.

Egy hete írtuk meg, hogy több mint 24 ezer keresztet festettek fel Prága főterének macskaköveire, így emlékezve meg a Csehországban koronavírus miatt elhunyt betegekre.

„Tudtuk, hogy nem akarunk nagy demonstrációt, nem akarjuk, hogy tovább terjedjen a vírus, ezért találtuk ki ezt. Az emberek megállnak, csinálnak egy képet, van visszhang a közösségi médiában, szóval lehet, hogy sikerült kifejeznünk, amit szerettünk volna” – mondta Benjamin Roll, a Milionu chvilek pro demokracii, vagyis „Millió pillanat a demokráciáért” szervezet elnöke.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!