Délután kiadták az oltottak számát: 2 000 998

2021. március 30. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint megírtuk, kisebb káoszba fulladt a kormányzati tájékoztatás kedden. Délig egyáltalán nem frissült a koronavirus.gov.hu, majd úgy adták ki az adatokat, hogy abban nem szerepelt pontosan az oltottak száma, a tesztek és a karanténban lévők számát sem frissítették. Délután 14:44-kor azonban megjelent egy frissítés az oldalon:

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Az ügy előzménye, hogy hétfőn Orbán Viktor egy, a Facebook-oldalára feltett videóban bejelentette, hogy aznap elérhetjük a 2 millió oltást. Ennek a számnak kellett volna látszania kedden reggel, de ez nem történt meg, a számláló továbbra is 1 millió 920 ezer oltást mutatott. Ezután az operatív törzs tájékoztatóján sem közölték az oltottak számát, mindössze annyi hangzott el, hogy ezekben az órákban lépjük át a kétmillió beoltottat.

A grafikont 14:44-kor frissítették, majd pár perccel később, 14:48-kor megjelent egy friss hír is a kormányzati tájékoztató oldalon, azonban abból továbbra sem derül ki, hogy előző nap hányan kapták meg az első és a második oltásukat – márpedig ez fontos információ, és nem csak azért, mert ezekből az adatokból készítjük naponta frissülő grafikonjainkat, hanem azért is, mert az utóbbi szám jelenti a járvány súlyos következményeitől valóban védett emberek számát.

A rövid hírben mindössze annyi olvasható, hogy

„átlépte a 2 milliót a beoltottak száma. Magyarország oltási programja ezzel újabb határállomáshoz ért, minden ötödik magyar ember már megkapta az oltást”.

Ezen kívül beillesztették a hírbe Orbán Viktor Facebook-oldaláról ezt a győzelmi hangulatú videót:

A keddi nap abszurd fordulatokban bővelkedő eseményeit ebben a cikkünkben összegeztük, Orbán Viktor kiadta a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs című publicisztikánkat itt olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!